Obavijesti

Sport

Komentari 21

VIDEO Max ugasio Gaethjea u zadnjoj sekundi, Rakić izgubio nokautom u brutalnoj borbi

VIDEO Max ugasio Gaethjea u zadnjoj sekundi, Rakić izgubio nokautom u brutalnoj borbi

Borac s Havaja je na fantastičnom UFC-u 300 osvojio i BMF pojas. A sva pozornost pripala je prvaku poluteške kategorije Alexu Pereiri koji je odličnim nokautom riješio izazivača i bivšeg šampiona Jamahala Hilla

VIDEO

Jubilarni UFC 300 bio je pravi spektakl. I kako priliči, priredba se održala u Las Vegasu, u T-Mobile Areni. Akcije nije nedostajalo od prve do zadnje borbe, a cijelu priredbu začinile su dvije borbe za naslov.

U glavnoj borbi večeri Brazilac Alex Pereira prvi je put obranio pojas poluteške kategorije i to protiv opasnog Jamahala Hilla, američkog izazivača koji je pojas morao napustiti zbog ozljede Ahilove tetive pa ga, tehnički, nikada nije izgubio u kavezu. Neprikosnoveni kralj poluteške kategorije slavio je fantastičnim nokautom u prvoj rundi. Pogodio je tvrdi prednji lijevi kroše pa serijom dobrih udaraca na tlu riješio suparnika i zadržao titulu prvaka.

MMA: UFC 300 - Pereira vs Hill

>> VIDEO: PEREIRA NOKAUTIRAO HILLA

U sunaslovnoj borbi po prvi put u povijesti UFC-a u okršaju za pojas sučelile su se dvije Kineskinje. Ustvari, dva kineska sportaša općenito. Famozna Zhang Weili slavila je jednoglasnom odlukom sudaca (49–45, 49–45, 49–45) protiv sunarodnjakinje Yan Xiaonan te po drugi puta obranila pojas prvakinje u ženskoj slamka kategoriji.

MMA: UFC 300 - Weili vs Xiaonan

>> VIDEO: ZHANG WEILI OBRANILA TITULU

Pravim borbama za naslov prethodio je onaj za BMF pojas (najopakijeg čovjeka u UFC-u), kojeg je inauguralno držao Jorge Masvidal. Tada je pobijedio Natea Diaza. Noćas su se u Las Vegasu sučelili Max Holloway i Justin Gaethje, borci lake kategorije pružili su zaista spektakularnu borbu. Pobjedu je odnio Holloway strašnim nokautom doslovce u zadnjoj sekundi pete runde. Kroše je pao dvije sekunde prije kraja, Gaethje sekundu do gonga. Ustvari, bila je to klasična razmjena udaraca na kraju po kojoj je Holloway i poznat, ovoga puta desna je sjela na pravo mjesto.

MMA: UFC 300 - Gaethje vs Holloway

>> VIDEO: HOLLOWAY NOKAUTIRAO GAETHJEA

Jednako spektakularna bila je borba Jirija Prochazke i Aleksandra Rakića u poluteškoj kategoriji. Njihov okršaj bio je posljednji na uvodnom programu, a češki borac slavio je tehničkim nokautom u drugoj rundi. Srpski borac odlično je odradio prvu rundu, nanio dosta štete low kickovima, ali Čeh je uzvratio u drugoj i serijom odličnih udaraca natjerao suca na prekid.

MMA: UFC 300 - Prochazka vs Rakic

>> VIDEO: JIRI NOKAUTIRAO RAKIĆA

Od ostalih borbi valja istaknuti slavlje Boa Nickala nad Codyjem Brundageom u srednjoj kategoriji. Nickal je pobijedio gušenjem u 2. rundi. Također i pobjedu Armana Tsarukyana koji je podijeljenom odlukom sudaca bio bolji od bivšeg prvaka lake kategorije, Brazilca Charlesa Oliveire.

Bivši prvak pero kategorije Aljamain Sterling jednoglasnom odlukom riješio je Calvina Kattara. U sudaru veterana Bobby Green pobijedio je Jima Millera odlukom sudaca dok je u prvom meču uvodnog programa zaboravljena zvijezda Cody Garbrandt gušenjem izgubila od Deivesona Figueireda u drugoj rundi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"