Obavijesti

Sport

Komentari 19

VIDEO Hrvat je treći strijelac La Lige! 'Stavio bih i tri maske da mogu igrati. Znao sam da ulazi'

VIDEO Hrvat je treći strijelac La Lige! 'Stavio bih i tri maske da mogu igrati. Znao sam da ulazi'

Ante Budimir igra u životnoj formi, zabio je četvrti gol u zadnje četiri utakmice za pobjedu nad Osasunom. Njime je pogurao Osasunu na deseto mjesto prvenstvene ljestvice

VIDEO

Hrvatski napadač Ante Budimir, koji je u ponedjeljak navečer zabio gol za pobjedu Osasune 1-0 protiv Alavesa u 27. kolu španjolskog nogometnog prvenstva, rekao je kako je uživao unatoč nošenju zaštitne maske zbog slomljenog sinusa.

- Nisam se nećkao oko maske jer je to bio jedini način da budem na terenu. Bilo mi je svejedno hoće li smetati - izjavio je 32-godišnji hrvatski reprezentativac nakon utakmice u Pamploni.

POGLEDAJTE VIDEO: Tko je Ante Budimir

Pokretanje videa...

Tko je Ante Budimir? 00:50

Budimir, 190 centimetara visoki centarfor, prije tjedan dana je tijekom utakmice na Kanarskim otocima pao uslijed duela s protivničkim igračem pa licem udario o tlo. Pregledom je ustanovljen lom maksilarnog sinusa, šupljine u kosti lica, no Budimir je pomoću maske odradio dva treninga i nastupio odmah u idućoj utakmici s Alavesom.

- Bio mi je ovo poseban tjedan. Htio bih zahvaliti svima koji su se bili pobrinuli za mene nakon onoga što mi se dogodilo u utakmici s Las Palmasom - rekao je Budimir koji je tada bio izgubio svijest i bio prevezen u lokalnu bolnicu gdje su liječnici izvijestili da mu je sve u redu s glavom.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Budimir, najbolji strijelac Osasune, istrčao je u ponedjeljak od prve minute pred domaćom publikom protiv Alavesa.

- Stavio bih večeras i tri maske samo da mogu igrati jer je privilegija biti na terenu - istaknuo je.

- Znali smo da će biti utakmica biti jako teška. Oni ne primaju puno golova i dobro se brane - dodao je Budimir.

On je u 76. minuti primio loptu izvan kaznenog prostora, s desne strane, pa odapeo udarac svojom snažnijom lijevom nogom sa 18 metara. Lopta je dugo letjela te pogodila suprotni gornji kut gostujućeg vratara.

- Uživao sam u sekundama dok je lopta letjela jer sam znao da će ući - zaključio je Budimir.

To mu je bio četvrti pogodak u zadnje četiri utakmice, 14. ove sezone čime je zadržao treće mjesto na ljestvici strijelaca. Samo jedan više ima Borja Mayoral iz Getafea, a dva više Realov Jude Bellingham. Njime je Ante pogurao Osasunu na deseto mjesto prvenstvene ljestvice dovevši ju u situaciju da se bori za mjesto koje vodi u europska natjecanja iduće sezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...