Obavijesti

Sport

Komentari 14

VIDEO Huligani se tukli prije utakmica diljem Europe, letjele su palice, stolice, kamenje...

VIDEO Huligani se tukli prije utakmica diljem Europe, letjele su palice, stolice, kamenje...

U Amsterdamu su se sukobili huligani Ajaxa i Marseillea, u Glasgowu su navijači Betisa pobjegli u hotel pred 100 huligana Rangersa, u Genku su huligani Fiorentine porazbijali kafiće i napali domaće navijače...

VIDEO

Krv, sirene hitne pomoći, palice, razbijene glave... To je epilog utakmica Europske i Konferencijske lige u kojem je bilo nereda na sve strane. U Amsterdamu je gostovao Marseille i ta je utakmica označena kao visokorizična... No policija je bila nemoćna. Navijači Marseillea, njih nekoliko tisuća, stiglo je u Amsterdam i u korteu, pod ogromnom policijskom pratnjom, marširali su gradom.

Sa svih strana prema navijačima Marseillea letjele su boce, a kulminiralo je dogovorenom tučnjavom u uličici nedaleko od stadiona, gdje je, srećom, vrlo brzo intervenirala specijalna policija i spriječila teže nerede. 

U sukobu Ajaxovih i Marseillovih huligana nekoliko navijača završilo je u bolnici, no svi su izvan životne opasnosti. Najteže je stradao jedan navijač Marseillea, koji je pretučen u metrou. Ostao je ležati bez svijesti, no i on je, srećom, izvan životne opasnosti.

Izvan životne opasnosti su i navijači Betisa, koji su se spasili bijegom u hotel. Naime, skupina od stotinjak Rangersovih huligana napala je španjolske navijače, a što se točno događalo, opisali su navijači Betisa. Naime, Španjolci i Škoti imali su dogovorenu tučnjavu, nešto što je u huliganskom svijetu, nažalost, redovita pojava. Trebalo se tući 30 ljudi sa svake strane.

- Škoti nisu pristali, već su dva dana izbjegavali dogovor. A onda je na nas 30 stiglo njih 100, naoružani željeznim palicama, bakljama te ostalim hladnim oružjem - priopćenje je navijača Betisa, koji su se spasili, kao što smo rekli, bježanjem u hotel. 

Veliki neredi obilježili su i susret Genka i Fiorentine. Ni ogroman pljusak nije zaustavio usijane belgijske glave, koje su sat vremena prije utakmice kamenovali bus s navijačima Fiorentine. Letjelo je kamenje, porazbijalo nekoliko prozora na autobusu, no, srećom, i tu je prošlo bez težih ozljeda. Nekoliko šavova bio je epilog kamenovanja. 

Nakon utakmice huligani iz Firence krenuli su tražiti navijače Genka, a u nekoliko uličica došlo je do tučnjava, no još se ne zna ima li ozlijeđenih i jesu li izvan životne opasnosti. 

Nažalost, veliki neredi obilježili su i utakmicu Barcelone s Antwerpenom. U Kataloniju su stigli huligani Antwerpena pojačani s kolegama iz nizozemskog Willem II. Cijeli dan po Barceloni razbijali su i terorizirali domaće navijače, tražeći sukob. Srećom, odmah je reagirala španjolska policija, a oni, kažu, imaju vrlo nizak prag tolerancije.

- Tukli su nas drvenim pendrecima, nekoliko navijača ima slomljene kosti. Zamijenili su nas za huligane, nemamo veze s neredima - pravdali su se belgijski navijači u tamošnjim medijima.

No kod Španjolaca je tako. Policija je uletjela kako bi otklonila nerede, a u cijeloj toj nesretnoj situaciji nastradali su i neki nevini navijači koji su na terasi ispijali piće. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu