Sport

Komentari 73

VIDEO Je li bio penal za Sevillu? Gomez skočio pred Livakovićem

VIDEO Je li bio penal za Sevillu? Gomez skočio pred Livakovićem

Papu Gómez bacio se čim je potkopao loptu pred Livakovićem, upitan je ikakav kontakt, a VAR suci nisu se javili. 'Jako smo kritični prema HNL-u, a takve se velike pogreške događaju u Europi', naglasio je Scoria

Dvanaesta minuta utakmice Seville i Dinama, prvi konkretan izlazak domaćih nogometaša pred Dominika Livakovića odmah je donio i vodeći gol za Andalužane.

Petar Bočkaj izgubio je jednu loptu na centru, presjekao ju je Lucas Ocampos i ona je došla do Julesa Koundéa koji je vidio natrčalog Ivana Rakitića.

Bivši veznjak hrvatske nogometne reprezentacije dao je krasnu loptu u prostor Anthonyju Martialu koji je pucao s ruba šesnaesterca, obranio je to Dominik Livaković, ali na odbijenoj je lopti sam Papu Gómez koji prebacuje golmana Dinama i pada. Talijanski sudac Marco Guida odmah je pokazao na penal i Livakoviću daje žuti karton.

Usporena snimka pokazala je da je Gómez skočio čim je potkopao loptu i pitanje je je li kontakta između njega i Livakovića uopće i bilo. No iz VAR sobe Talijani Paolo Valeri i Daniele Doveri nisu sugerirali Guidi da provjeri tu situaciju.

Izvođenja se primio Rakitić, kako je i najavio prije utakmice, te je poslao Livakovića u desnu, a loptu u lijevu stranu. Kapetan Seville nije slavio gol iz poštovanja prema klubu za koji navija od malih nogu.

Sudac Guida, pak, nije vidio utrčavanje Munira barem dva koraka u šesnaesterac prije nego što je Rakitić izveo penal.

- Uopće nije bilo kontakta, a i kod izvođenja je igrač Seville dva metra ušao u kazneni prostor prije udarca. Jako smo kritični prema HNL-u, a vidimo da se takve velike pogreške događaju u europskim utakmicama - naglasio je u studiju Arene Elvis Scoria.

Najbolji igrač Dinama Mislav Oršić pobrinuo se za dobre vijesti tik prije poluvremena. Dugu loptu Stefana Ristovskog u 41. minuti okruio je golom za 1-1. No Sevilla je stigla zabiti dvaput u preostalom vremenu do predaha.

Prvo je Lucas Ocampos nakon ubačaja s desne strane pogodio kroz noge Bruni Petkoviću i prevario Livakovića, a onda je i Anthony Martial iz kontre, nakon nedosuđenog faula na Bočkaju i Petkovićeve izgubljene lopte, na dodavanje Gómeza pogodio suprotni kut za 3-1.

Najčitaniji članci