Obavijesti

Sport

Komentari 52

VIDEO Kalinićeva povratnička golčina, prvijenci Brekala i Čuića

VIDEO Kalinićeva povratnička golčina, prvijenci Brekala i Čuića

Taman kada se činilo da će se na odmor bez golova, uslijedio je trenutak inspiracije Nikole Kalinića. A Hajduk je odmah na početku drugog dijela u potpunosti slomio Koprivničane i utrpao dva brza gola

VIDEO

Hajduk je u 22. kolu HNL-a pobijedio Slaven Belupo 4-0. Trener Mislav Karoglan iz prve postave odlučio je izbaciti Laszla Kleinheislera, malo je zarotirao sastav kako bi igrače prodrmao i prekinuo sušu bez pobjede posljednje četiri utakmice.

Hajduk je dominirao cijelo prvo poluvrijeme i u nekoliko navrata bio nadomak pogotka. Nikola Kalinić je promašio dobru šansu na početku kada mu je u udarac klizećim startom ušao Pllana na što je napadač 'bilih' tražio igranje rukom i penal. Sudac Ante Čulina nije se oglasio.

Splićani su imali inicijativu, a zaprijetio je Krovinović. Zatim je odličnu šansu imao i Kalik, ali pucao je pokraj lijeve stative.

Majstorija Nikole Kalinića

A onda je, taman kada se činilo da će se na odmor bez golova, uslijedio trenutak inspiracije Nikole Kalinića koji je majstorski zabio za vodstvo u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Krovinović je ubacio u sredinu, Kalinić je loptu primirio pa odigrao za Brekala koji mu ju je vratio glavom. Uslijedila je majstorija, najbolji potez u prvom poluvremenu i Kalinić je krasnim poluškaricama ubacio loptu u mrežu taman pred kraj prvog poluvremena.

Bio je to njegov prvi, povratnički gol nakon veljače 2023. godine kada je zabio Gorici.

Golijada u drugom dijelu

Uslijedio je nastavak i potpuni raspad sistema Slaven Belupa. Josip Brekalo u 48. minuti zabio je prvijenac u dresu Hajduka nakon što je obrana Koprivničana ispala. Ustvari, Brekalu je to bio prvijenac generalno u HNL-u pošto nikada nije zabio u dresu Dinama.

Samo tri minute kasnije, eto Hajduka na 3-0. Sam pred Suška izbio je Anthony Kalik i podvukao loptu ispod golmana Slavena. Za oba gola sjajno je asistirao Emir Sahiti.

Sahiti je stigao do hat-tricka asistencija kada je u 67. minuti poslužio mladog Filipa Čuića (20). I njemu je, kao i Brekalu, ovo bio prvi gol u bijelom dresu. Krasno je prihvatio proigravanje u kaznenom prostoru pa rutinski loptu pospremio u mrežu.

>> VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'
TRAGEDIJA U OBITELJI SLAVNOG BORCA

Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'

Prerano za odlazak, ali ipak ga nema. Moj mali dječak, moj prijatelj, moj partner Kobe bio je pun života i radosti. Sada leži bez života, napisao je Ngannou