VIDEO Kramin šou: Bayernu dao hat-trick i asistirao! Juranovićev Union u drami izborio ostanak | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 30

VIDEO Kramin šou: Bayernu dao hat-trick i asistirao! Juranovićev Union u drami izborio ostanak

VIDEO Kramin šou: Bayernu dao hat-trick i asistirao! Juranovićev Union u drami izborio ostanak

Momčad koju je donedavno vodio Nenad Bjelica izborila je ostanak zbog čega će Bjelica dobiti određen novčani iznos. Bayer Leverkusen postao je prva momčad u povijesti Bundeslige koja je sezonu završila bez poraza

VIDEO

U Bundesligi je odavno sve riješeno po pitanju prvaka, no posljednje kolo njemačkog prvenstva donijelo je neke zanimljive okršaje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dalić o kazni za Modrića 03:21

Hoffenheim našeg Andreja Kramarića ugostio je Bayern Munchen koji je naslov prvaka ove sezone morao prepustiti Bayer Leverkusenu. U prvih 45 minuta susreta pala su čak tri pogotka, u drugih još tri. Hoffenheim je na koncu slavio s visokih 4-2, a junak je bio naš Andrej Kramarić.

Tel je doveo Bavarce u vodstvo već u 4. minuti, a samo dvije kasnije bilo je 2-0 nakon pogotka Daviesa. Buran početak susreta nastavio se u 8. minuti kada je Krama u klečećem položaju uspio asistirati Beieru, koji je smanjio vodstvo gostiju na 2-1.

U 35. minuti ušao je naš Lovro Zvonarek zamijenivši Aleksandra Pavlovića.

Hoffenheim se u nastavku uspio vratiti, a poravnao je Kramarić. Igrala se 68. minuta kada je hrvatski napadač sjajno ispratio akciju pa u mrežu pospremio prekrasno proigravanje Beboua koji je izvrtio čuvara kao u lunaparku.

A onda je uslijedio Kramin šou. Hrvatski napadač Bayernu je do kraja zabio još dva gola, u 85. i u 87. minuti, te susret završio s hat-trickom i asistencijom! Udarna špica hrvatske reprezentacije sezonu je zaključila s 15 golova i šest asistencija u Bundesligi.

Statistika Andreja Kramarića

>> VIDEO: HAT-TRICK ANDREJA KRAMARIĆA

Uzbudljivo je bilo i u Berlinu gdje je Union našeg Josipa Juranovića igrao protiv Freiburga (2-1). Na poluvremenu je bilo 0-0 u utakmici koja je Unionu ovisila hoće li ostati u elitnom rangu njemačkog nogometa ili će u doigravanje za ostanak.

U takvim okolnostima Union je dobio šansu povesti, no Juranović je promašio penal u 38. minuti. Ipak, u nastavku je Hollerbach pogodio u 68. minuti za vodstvo domaćina samo da bi Doan poravnao na 1-1 u 85. Mislilo se da će susret završiti remijem, da će Union morati u doigravanje za ostanak, ali u nadoknadi je stigao spas.

Volland je promašio penal u 92. minuti, no iz popravnog udaraca precizan je bio Haberer koji je postao junak momčadi iz Berlina. Bivša momčad Nenada Bjelice tako je izborila ostanak u Bundesligi, a hrvatskom treneru će zbog toga pripasti određen dio novca.

>> VIDEO: JOSIP JURANOVIĆ PROMAŠIO PENAL

Prvak Bayer Leverkusen pobijedio je kod kuće Augsburg s 2-1 u posljednjem kolu u subotu i postao prva momčad u povijesti Bundeslige koja je završila cijelu sezonu bez poraza. Momčad Xabija Alonsa koja juri za trostrukim uspjehom također je produžila svoj europski rekord u nizu bez poraza u svim natjecanjima ove sezone na 51 utakmicu.

Victor Boniface presjekao je loptu vratara Augsburga Tomasa Koubeka i doveo Leverkusen do vodstva u 12. minuti prije nego što je Robert Andrich, udvostručio prednost iz blizine u 27. minuti. Augsburg je smanjio deficit golom Merta Komura. Josip Stanišić je ušao u igru u 82. minuti, a Dion Drena Beljo u sudačkoj nadoknadi za Augsburg.

Leverkusen, koji se u srijedu susreće s Atalantom u finalu Europske lige i također protiv Kaiserslauterna u finalu njemačkog kupa 25. svibnja, završio je na prvom mjestu s 90 bodova, 17 ispred drugoplasiranog Stuttgarta.

Iz lige je ispao Koln, koji je s 4-1 izgubio kod Heidenheima, dok će Bochum u razigravanje za ostanak s trećeplasiranim klubom Druge Bundeslige. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 30

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal