Obavijesti

Sport

Komentari 0

VIDEO LeBrona podsjetio koliko je star, a ovaj mu utrpao rekord

VIDEO LeBrona podsjetio koliko je star, a ovaj mu utrpao rekord
2

Nitko osim Michaela Jordana i LeBrona Jamesa s 38 godina nije zabio barem 45 koševa na dvjema utakmicama. Zvijezda Lakersa došla je do rekorda sezone protiv Houstona

VIDEO

LA Lakersi su prekinuli niz od tri poraza nadigravši na svom terenu sa 140-132 Houston Rocketse zahvaljujući LeBronu Jamesu (38) koji je postigao rekord sezone od 48 poena.

Utakmica je imala zanimljiv uvod. Naime, rookie Houstona Jabari Smith Jr. (19) prije utakmice došao je do Jamesa i lagano ga provocirao.

NBA: Houston Rockets at Los Angeles Lakers

- U prvoj utakmici karijere igrao si protiv mog oca - rekao je Jamesu Smith, inače drugi pick drafta.

Njegov otac Jabari Smith 2003. u dresu Sacramenta bio je, doduše, na klupi u utakmici protiv Clevelanda s 18-godišnjim LeBronom.

- Zašto mi to radiš - odgovorio mu je James.

- Sad se osjećaš staro, zar ne - kazao je Smith kojega je LeBron ubrzo ušutkao na terenu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Jedini je košarkaš uz Michaela Jordana koji je u 39. godini dvaput ubacio 45 ili više koševa. Na vječnoj ljestvici još mu nedostaje 316 koševa da zasjedne na vrh i prestigne Kareema Abdul-Jabbara. Sad je na 38.072.

Russell Westbrook zabio je 24 koša, a Kendrick Nunn dodao je 15 za Lakerse koji imaju  šest pobjeda u zadnjih devet utakmica. James je dodao devet asistencija i osam skokova i sada je na 38.072 koša u karijeri, 315 iza Kareema Abdul-Jabbara vodećeg na ljestvici najboljih strijelca NBA svih vremena.

Lakersi bez Jamesa izgubili kod Denvera, triple double Jokića
Lakersi bez Jamesa izgubili kod Denvera, triple double Jokića

Rocketse, čiji se niz poraza produljio na 11 utakmica, predvodio je Alperen Sengun sa 33 ubačaja, 15 skokova i šest asistencija, a Jalen Green dodao je 23 poena. Eric Gordon zabio je 19 poena za Rocketse, koji su posljednju utakmicu dobili 26. prosinca.

Memphis Grizzliesi su sinoć upisali desetu uzastopnu pobjedu svladavši kod kuće sa 136-106 Phoenix Sunse Darija Šarića, a hrvatski je košarkaš bio solidan u porazu svoje momčadi. 

Šarić, koji je opet utakmicu započeo u prvoj postavi, odigrao je 23:24 minute za Phoenix i zabio je 12 koševa (šut iz igre 4/9, trice 2/5) te upisao sedam skokova i pet asistencija.

Pokretanje videa...

Šarić vodi navijanje na SP-u u Rusiji 00:29

Najbolji strijelac utakmice i Memphisa bio je Ja Morant sa 29 koševa, dok je Desmond Bane dodao 28.  Jaren Jackson Jr. imao je 18 poena, osam skokova i šest blokada za Grizzliese, koji su u drugom poluvremenu bili bolji od Sunsa 68-41. Pobjeda je dovela Memphis do izjednačenja s Denver Nuggetsima na vrhu poretka Zapadne konferencije.

Kod Pheonixa najbolji je bio Mikal Bridges sa 21 poenom i sedam asistencija, a Deandre Ayton je ubacio 18 koševa. Sunsima je ovo treći uzastopni poraz i 12. u zadnjih 14 utakmica.

Toronto Raptors su na gostovanju sa 123-121 nakon produžetka slavili nad New York Knicksima 121. Fred VanVleet zabio je 33 poena za Raptorse, koji su pobijedili četvrti put u pet utakmica. Scottie Barnes iz Toronta dodao je 26 koševa, a Pascal Siakam je imao 20 koševa, osam skokova i devet asistencija. RJ Barrett  ubacio je 32 poena za Knickse, kojima je prekinut niz od tri pobjede.

Zubac je ubacio deset u visokoj pobjedi, Bogdanović bolestan. Sjajna partija Nikole Vučevića
Zubac je ubacio deset u visokoj pobjedi, Bogdanović bolestan. Sjajna partija Nikole Vučevića

Golden State Warriors su također u gostima sa 127-118 bili bolji od domaćih Washington Wizardsa, a do pobjede ih je predvodio Stephen Curry sa 41 ubačaja dok je Jordan Poole dodao 32 koša.

Kristaps Porzingis ubacio je momčadski rekord od 32 poena za Wizardse.

Milwaukee Bucksi su kod kuće sa 132-119 bili bolji od Indiana Pacersa nakon što su nadoknadili zaostatak od 11 koševa s poluvremena. Najbolji pojedinac pobjedničke momčadi bio je Jrue Holiday koji je zabio 35 koševa i upisao 11 asistencija, dok je Bobby Portis ubacio 21 poen uz 11 skokova.

Myles Turner je predvodio Pacerse sa 30 poena, a T.J. McConnell je ušao s klupe i postigao rekord karijere od 29 poena.

NBA, rezultati:

  • Charlotte - Boston 118-130
  • Milwaukee - Indiana 132-119
  • Cleveland - New Orleans 113-103
  • New York - Toronto 121-123
  • Washington - Golden State 118-127
  • Atlanta - Miami 121-113
  • Minnesota - Utah 125-126
  • Memphis - Phoenix 136-106
  • LA Lakers - Houston 140-132
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše