Obavijesti

Sport

Komentari 13

VIDEO Namjestili tako očito da bi svi mogli u zatvor! Šef države reagirao: Sramota za Kolumbiju

VIDEO Namjestili tako očito da bi svi mogli u zatvor! Šef države reagirao: Sramota za Kolumbiju

Llaneros je do 95. minute vodio 1-0, a onda je u tridesetak sekundi primio dva gola, a kod drugog se igrači nisu ni pomaknuli. Političari traže oštre sankcije, trener se rasplakao, srame se i reprezentativci Kolumbije

VIDEO

Druga kolumbijska liga. Posljednje kolo. Za ulazak u prvu ligu bore se Fortaleza i Union Magdalena. Union Magdalena igra kod Llanerosa, Fortaleza kući kod Bogote. I ništa nije bilo sumnjivo do 95. minute. Llaneros je u 80. minuti poveo 1-0, sve se činilo normalno, a onda u 95. minuti kreće šou. 

Prvo Union Magdalena izjednačava na 1-1, igrači trče po loptu u mrežu, nose je na centar. Igrali Llanerosa im je odmah daruju, ide duga lopta, a svih 11 igrača Llanerosa, uključujući i golmana, nepomično stoji.

Oprostite, bio je jedan stoper, koji valjda nije znao što treba pa je nadobudno izbio loptu. Union Magdalena pored obrane od koje su aktivnije i barske stolice, zabija još jedan gol i odlazi u Prvu ligu. A onda kreću problemi.

- Ovo je sramota, stid me što sam Kolumbijac. Nedostatak poštovanja prema protivniku, nogometu, navijačima - odmah se javio Juan Cuadrado iz Juventusa.

Naravno, odmah je reagirala Kolumbijska udruga profesionalnih nogometaša, koja je zatražila istragu, a malo-pomalo stvar je došla i do ušiju predsjednika države Ivana Duquea Marqueza.

- Ovo je ne samo nacionalna, ovo je međunarodna sramota. Kako ih nije stid? Hitno ćemo pokrenuti istragu i krivci će biti sankcionirani, kazneno će odgovarati - bijesnio je predsjednik Kolumbije.

Sve golove sa sporne utakmice pogledajte OVDJE.

Skandal na kraju utakmice, kako piše El Pais, uzdrmao je temelje kolumnbijskog nogometa, ozbiljno narušio povjerenje u natjecanje i regularnost. Nakon što je gol postao viralan, javili su se mnogi kolumbijski nogometaši, među njima i Matheus Uribe iz Porta.

- Sramota za kolumbijski nogomet. Treba poništiti utakmicu - napisao je Uribe.

Favorit za ulazak u Prvu ligu bila je Fortaleza, koja je kući izgubila od Bogote. Nakon drugog gola Union Magdalene, trener Fortaleze Nelson Florez briznuo je u plač. 

- Ne sramim se plakati jer se osjećam opljačkano. Ovo nije nogomet, ovo ima širu pozadinu - rekao je trener Fortaleze.

Video se brzo širio, od navijača, menadžera, igrača... Ogorčenje je raslo do najviših organa vlasti, od lokalnih političara stiglo je, kako smo rekli, do predsjednika Kolumbije. 

- Ovaj događaj ne predstavlja nas u regiji niti navijače Llanerosa - rekao je gradonačelnik Villavicencije Felipe Harman.

Llaneros je jedini profesionalni klub u tom dijelu Kolumbije i ima dosta navijača. Javili su se i ostali lokalni političari.

- Ljutnja i bol kou osjećam kao ljubitelj nogometa je ogromna. Nakon što sam svjedočio završetku utakmice pozivam sve državne institucije da provedu istragu i da se krivci kazne. Ovo je neviđeno i nečuveno, ovo je nacionalna sramota koju je vidio cijeli svijet. Moramo brzo djelovati i krivce kazniti i zatvoriti, odnosno, zauvijek ih odstraniti iz nogometa - rekao je ministar sporta Guillermo Herrera, kojie je zatražio od državnih službi da ispitaju postoji li nelegalno klađenje i korupcija, koja stoji iza primljenog gola.

- Sport zahtijeva transparentnost, etiku i poštenje. Ovi su izdali sva ta načela - nije se mogao smiriti predsjednik Kolumbije Duque. 

Državne vlasti sazvale su sastanak i osnovale posebnu komisiju koja će istražiti što se krije iza utakmice. Naravno, ne isključuje se i zabrana promocije Union Magdalene u Prvu ligu. 

- Želimo vidjeti tko stoji iza toga, želimo ići do kraja, da vidimo je li to bio individualni stav nekolicine igrača ili se iza toga krije nešto mnogo ozbiljnije - rekao je "Presidente". 

Jorqe Duvan Mosquera, koji igra za Lllanreos, na Twitteru je predsjedniku poručio kako on i suigrači primaju prijetnje smrću i kako se boje za živote. Tvrdi da nije bilo namještanja.

"Primamo uznemirujuće poruke i prijetnje smrću. Ja i moji suigrači bojimo se za svoje živote, bojimo se izaći iz svojih kuća kako nam se nešto ne bi dogodilo. Molim vas pozovite na razboritost", napisao je Mosquera u twitter poruci upućenoj predsjedniku Kollumbije Ivanu Duqueu.

Kolumbijski nogomet posljednjih je nekoliko godina zaglibio u skandalima. Luis Bedoya, bivši predsjednik kolumbijskog saveza priznao je da je bio upleten u svjetski skandal u Fifi, povezan s korupcijom i podmićivanjem oko televizijskih prava i sponzorstva velikih natjecanja u Južnoj Americi. Kolumbijski nogometni savez bio je i umiješan u skandal oko prodaje ulaznica za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. 

Naravno, sad vas zanima što su u svoju obranu rekli nogometaši Llanerosa. E, pa evo njihove izjave.

- Bili smo toliko demoralizirani što smo primili gol u 95. minuti da se od šoka nismo mogli pomaknuti na terenu... 

Eto, na kraju su svi u šoku, od igrača Llanerosa do predsjednika države...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom