Obavijesti

Sport

Komentari 69

VIDEO Od suza do heroja Splita: Ovo sam stvarno sanja cili život

VIDEO Od suza do heroja Splita: Ovo sam stvarno sanja cili život

Protiv Lokomotive bio je neutješan jer je promašio pobjedu, a sad je s dva gola donio veliku zaliku Hajduku uoči uzvrata u Kazahstanu. 'Drugi gol pokušavali smo nekoliko puta na treningu', otkrio je

VIDEO

Prošlu subotu suigrači su ga tješili dok je plakao zbog propuštene šanse za pobjedu nad Lokomotivom u Kranjčevićevoj na startu HNL-a, ovaj četvrtak Poljud mu je skandirao zbog dva gola.

Tako malo vremena treba da se sve u nogometu okrene, a Marin Ljubičić (19) u utakmici Hajduka i Tobola (2-0) pokazao je da može i zna zabiti kad je važno. I vratio si samopouzdanje.

POGLEDAJTE VIDEO: Atmosfera na europskoj premijeri Hajduka

Pokretanje videa...

Torcida na europskoj premijeri Hajduka VIDEO

- Htio bih zahvaliti svima koji su me podržali nakon prošle utakmice, nakon promašaja, i svima koji su došli na utakmicu bez obzira na pandemiju i ostalo. Da, odigrali smo stvarno solidnu utakmicu. Kontrolirali smo je većinu, a oni su držali posjed, ali bili bezopasni. Vjerojatno bez ijednog šuta na gol. Mi smo tražili šansu malo iz kontri, iz nekog posjeda i zabili dva gola - rekao je Ljubičić.

Prvi je zabio u 21. minuti nakon sjajnog prodora Emira Sahitija i povratne lopte, a drugi u 53., nakon još ljepše akcije iz kontre i centaršuta Gerga Lovrencsicsa na drugu stativu.

- Prvi gol? Oduzeo sam balun, dodao Sahitiju koji se izborio između dvojice igrača. Onda sam ga zvao da mi da povratnu. Čuo je, vidio je, dodao i u praznu branku zabio sam gol... Drugi? Baš smo to pokušavali nekoliko puta na treningu. Lovrencsics je stvarno dao izvanserijsku loptu. Iza tri, četiri, pet igrača došla je točno do mene. Uklizao sam i prošla je golmanu kroz noge - kazao je.

Mladi napadač Hajduka izašao je u 63. minuti uz pljesak 11.141 navijača, koji su bodrili "bile" u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige.

- Svi su se digli na noge i ispratili me pljeskom, to je lijepa gesta navijača. Ovo sam stvarno sanja cili život - rekao je Marin.

- Oni su držali loptu u posjedu, nisu bili nešto opasni po gol, imali su nekoliko centaršuta koje je Lovre uhvatio. Čak smo imali nekoliko šansi na kraju, ali nismo ih uspjeli realizirati. Sad imamo 2-0, rezultat koji je povoljan za nas, ali moramo ponoviti ovakav nastup u Kazahstanu i nadati se trećem pretkolu - rekao je.

Pohvalio ga je i suigrač Josip Vuković (29).

- Ljubo je odigrao odličnu utakmicu, zrelu za svoje godine. Ispoštivao je sve zadatke koje su stavili pred njega i to ga je nagradilo s dva gola. Prednost je velika, ali ne nedostižna za nas. Moramo stajati čvrsto u uzvratu i to obraniti...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića