Obavijesti

Sport

Komentari 13

VIDEO Pjaca oduševio Talijane: 'Bio je to gol vrhunske klase'

VIDEO Pjaca oduševio Talijane: 'Bio je to gol vrhunske klase'

Ljut sam jer smo u prvih pola sata igrali spektakularno, a onda smo napravili tu pogrešku i sve se promijenilo. Ipak, moram pohvaliti svoje igrače, posebno Marka Pjacu, rekao je Ivan Jurić nakon remija Torina protiv Empolija

VIDEO

Hrvatski trener Ivan Jurić je sa svojim rock and roll nogometom preporodio Torino. 'Bikovi' su postali klub čiju će utakmicu pogledati i oni neutralni navijači. Ofenzivni pristup, brz nogomet, atraktivni potezi. No, nekada takav stil nogometa ne prate rezultati.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivan Jurić

Pokretanje videa...

Ivan Jurić 03:26

Torino nakon 15 kola drži 13. mjesto, a u posljednjem susretu momčad Ivana Jurića remizirala je s Empolijem iako je imala velikih 2-0. Međutim, crveni karton Singa poremetio je sve.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Torino je poveo sjajnim golom Marka Pjace koji je u sve boljoj formi. Najskuplji Dinamov igrač u povijesti se napokon oporavio od ozljede i ušao u ritam, ovaj put je dobio priliku od prve minute i već u 15. minuti pokazao o kakvoj klasi je riječ. Dobio je loptu na lijevoj strani, sjurio se prema sredini šesnaesterca i neobranjivo pogodio u donji desni kut. Baš onako kako je nekada zabijao u dresu Dinama.

Torino v Empoli - Serie A - Stadio Grande Torino

Prethodno je Pobega u 10. minuti zabio za 1-0, ali Singo je u 32. minuti dobio crveni karton pa je Jurić morao mijenjati koncepciju. Pjaca je bio razigran, raspoložen i željan igre, no hrvatski trener ga je žrtvovao i u 35. minuti umjesto njega uveo obrambenog igrača. Uslijedila je teška ofenziva Empolija koji je golovima Romagnolija i La Mantije došao do vrijednog boda. 

Crveni karton njegovog igrača izbacio je iz takta hrvatskog trenera. Poludio je na suce pa je i on skoro dobio isključenje.

- Moja reakcija nakon crvenog kartona je bila samo uobičajena tenzija na utakmici. Napravio sam grešku i sudac je bio dobar što me nije isključio, imao je puno razloga za to. Četvrti sudac je sjajno reagirao u toj situaciji. Ne želim uopće ni komentirati što se tu dogodilo, suci su donijeli svoju odluku i to je u redu - rekao je Jurić.

ITALIAN SERIE A 2021-2022 FOOTBALL MATCH AS ROMA VS TORINO FC ROME, ITALY -  NOVEMBER 28th 2021

Torino je briljirao do crvenog kartona i bilo je samo pitanje s koliko razlike će slaviti. No, nekada se dogode nepredviđene stvari u nogometu. I zato ga toliko volimo. A šefa je opet oduševio sjajni Pjaca. Ozljede su ga maltretirale kroz cijelu karijeru. I kada napokon uđe u formu, eto novog peha. Ipak, uspio se opet vratiti na teren te zabiti treći gol u devetom nastupu. 

- Ljut sam jer smo u prvih pola sata igrali spektakularno, a onda smo napravili tu pogrešku i sve se promijenilo. Ipak, moram pohvaliti svoje igrače, posebno Marka Pjacu. On je imao puno problema u svojoj karijeri i danas mu se vratilo kada je postigao spektakularan gol - kazao je Jurić. 

ITALIAN SERIE A 2021-2022 FOOTBALL MATCH AS ROMA VS TORINO FC ROME, ITALY -  NOVEMBER 28th 2021

Pjacinim remek djelom oduševljeni su i talijanski mediji. 

- Bio je to gol vrhunske klase za koji je potrebna velika vještina. Pjaca je njime zapečatio eksplozivan ulazak u utakmicu - piše Gazzetta dello Sport. 

Sjajan gol Marka Pjace Empoliju možete pogledati OVDJE.

Kada Torino igra onako kako Jurić dirigira, to onda onako izgleda u prvih pola sata. Bila je to igra momčadi koja se može potući za najveće pozicije, ali nisu imali sreće. Opet su ispustili vodstvo, a sve je upropastio spomenuti crveni karton. 

Soccer, Serie A match, AS Roma v Torino

- U prvih pola sata vidjeli smo nogomet Ivana Jurića u najboljem izdanju. Prije svega po stalno ofenzivnom pristupu. Jurićeva momčad igrala je onako kako njen trener želi, majstorski je čuvala loptu i driblala protivnika, mijenjala ritam igre, namećući ga suparniku. Zapanjeni Empoli od goropadnog Jurićevog Torina nije mogao izaći sa svoje polovice - sipa pohvale Gazzetta na račun hrvatskog trenera. 

Torino v Udinese - Serie A - Stadio Grande Torino

Ipak, imaju i jednu zamjerku. 

- Prvih pola sata uživao je gledajući plodove svog rada, veliki Torino u punoj snazi. Međutim, onda nije prilagodio igru novonastaloj situaciji, kao što je to napravio Empolijev trener Andreazzoli. Za razliku od njega, Jurić nije uveo svježe snage i to mu se nije isplatilo.

Torino već za tri dana gostuje kod Cagliarija, a hrvatski trener opet će velike nade polagati u sjajnog Pjacu. Ako ovako nastavi, uskoro bi se mogao vratiti i u reprezentaciju. Neupitna klasa. No, samo da ga te proklete ozljede zaobiđu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...