Obavijesti

Sport

Komentari 7

VIDEO Pogledajte 41-godišnju Haićanku kako skija na SP-u u Cortini: Uh, ostvarila sam san

VIDEO Pogledajte 41-godišnju Haićanku kako skija na SP-u u Cortini: Uh, ostvarila sam san
6

Celine Marti treći put nastupila je na Svjetskom skijaškom prvenstvu u Cortini, u veleslalomu u kojem je pobijedila Lara Gut-Behrami, a jedina Hrvatica u poretku Leona Popović završila 25.

VIDEO

Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju, kao i Olimpijske igre, prilika je da se skijaši sa svih strana svijeta okušaju s najboljima. Sjećamo se meksičkog princa Hubertusa Von Hohenlohea, koji je nastupio na šest Olimpijskih igara i - pazite sad - 17 svjetskih prvenstava, od 1982. do 2017.

A priliku da dobije svojih pet minuta slave dočekala je i Haićanka Celine Marti (41), jedna od 99 skijašica u prvoj vožnji veleslaloma u Cortini d'Ampezzo u četvrtak.

POGLEDAJTE VIDEO: Filip Zubčić nakon srebra u paralelnom veleslalomu

Pokretanje videa...

Zubčić srebrni u paralelnom veleslalomu 00:49

Ovo joj je treće Svjetsko prvenstvo, bila je 78. i 62. u veleslalomu i slalomu 2017., 82. i 52. na SP-u 2019., a ove godine u veleslalomu je završila na posljednjem, 70. mjestu od skijašica koje su završile prvu vožnju, s minutu i tri sekunde zaostatka za vodećom Amerikankom Mikaelom Shiffrin.

Kako najboljih 60 ima pravo priliku spustiti se i u drugoj vožnji, tu je njen nastup završio. Ali imat će priliku i u slalomu.

FIS Alpine World Ski Championships

Video nastupa Celine Marti možete pogledati OVDJE.

Priča Celine Marti nije nesvakidašnja samo zato što je gospođa s Kariba koja skija na Svjetskom prvenstvu. Život joj je od samog početka bio težak, roditelji su je ostavili na ulici, a posvojila obitelj iz Švicarske te se preselila u Ženevu. Tamo je upoznala snijeg i počela se baviti skijanjem.

Pobjeda joj nije bitna. Njoj je uspjeh sudjelovati, gaji pravi olimpijski duh.

- Ako imaš san, trebaš ga pokušati i ostvariti. U startnoj kućici je teško, ali na cilju je toliko uzbudljivo. Volim teške stvari - rekla je Celine za CNN.

FIS Alpine World Ski Championships

I ona je sama posvojila dijete, radi kao policajka na aerodromu u Ženevi. Jedna je od rijetkih tamnoputih skijašica i predstavlja zemlju u kojoj je, kaže, novinarima morala objasniti što je to skijanje. Onda možete misliti koliko je to velik uspjeh.

- Ja sam svoj cilj ostvarila. Nastavit ću skijati dok god me tijelo služi - rekla je Celine.

Ostao je još jedan san. Postati prva skijašica iz Haitija koja će nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama. Prilika će biti u Pekingu iduće godine.

- Moguće je da ćete vidjeti zastavu Haitija u Kini - kaže hrabra Celine Marti.

Leona: Bit ću ja i bolja u slalomu

Svjetska prvakinja postala je Švicarka Lara Gut-Behrami, kao i u superveleslalomu, Shiffrin je nakon bronce u toj disciplini u veleslalomu uzela srebro, a bronca je pripala Austrijanki Katharini Liensberger. Od Hrvatica, Leona Popović završila je na 25. mjestu s 5,87 sekundi zaostatka za pobjednicom, a Andrea Komšić nije završila prvu vožnju.

FIS Alpine World Ski Championships

- Zadovoljna sam današnjom veleslalomskom utrkom. Znam da je bilo stvari na kojima još moram raditi, ali stvarno je ovo za veleslalom dobar korak naprijed. Nadam se da ću to pokazati to i na sljedećim utrkama - rekla je Popović nakon utrke i dodala:

- Utrka je bila dosta duža nego što sam trenirala i vozila na nekim utrkama Europskog kupa, i to je bila okolnost na koju sam se morala naviknuti. Veselim se slalomu za koji sam u još boljoj formi. Sigurno će biti super, samo se moram dobro odskijati, pokazati ono što znam i rezultat neće izostati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening