Obavijesti

Sport

Komentari 25

VIDEO Portugal stopostotan ide na Euro, BiH ponovno izgubila. Kiksao je bivši igrač Hajduka

VIDEO Portugal stopostotan ide na Euro, BiH ponovno izgubila. Kiksao je bivši igrač Hajduka

Jedino su Francuska i Portugal u ovim kvalifikacijama osvojili maksimalan broj bodova, bez ijednog poraza i remija. Prava ludnica odvila se na susretu Škotske i Norveške gdje je palo šest komada

VIDEO

Nogometna reprezentacija Portugala okončala je kvalifikacije za Euro 2024. sa svih 10 pobjeda nakon što je u susretu posljednjeg kola u Lisabonu pobijedila Island 2-0.

Portugal je u deset kola upisao 10 pobjeda uz 36-2 razliku pogodaka. U devet susreta nisu primili gol, a jedina dva gola zabila ima je Slovačka u porazu 2-3. Uz Portugal, još jedino je Francuska bila maksimalna u kvalifikacijama upisavši u skupini B svih sedam pobjeda.

U posljednjem kolu Portugal je rutinski odradio posao protiv Islanda, a golove za 2-0 pobjedu zabili su Bruno Fernandes (37) i Ricardo Horta (66).

Uz Portugal na Euro iz ove skupine ide i Slovačka, koja je vizu za Njemačku osigurala i prije zadnjeg kola. Slovaci su u posljednjem kolu u Zenici pobijedili Bosnu i Hercegovinu sa 2-1. Bila je to sedma slovačka pobjeda i sedmi BiH poraz.

Domaćin je poveo u 49. minuti nakon autogola Patrika Hrošovskyja. Bila je to brza kontra BiH vrste, Hamulić je dodao do Hajradinovića koji je ubacio u kazneni prostor, no veznjak Genka je zatresao vlastitu mrežu.

Samo dvije minute kasnije Slovačka je izjednačila, a strijelac je bio Robert Boženik nakon greške bivšeg igrača Hajduka Nihada Mujakića. Novi problemi za domaćine stigli su u 63. minuti nakon što je Renato Gojković zaradio drugi žuti karton. Slovačka je igrača više iskoristila u 71. minuti stigavši do prednosti golom Lubomira Šatke nakon ubačaja iz kornera.

>> VIDEO SAŽETKA OVDJE

U posljednjem susretu iz ove skupine Luksemburg je na gostovanju pobijedio Lihtenštajn 1-0. Luksemburg je već u petoj minuti ostao s igračem manje nakon što je isključen Daniel Sinani, no gosti su s igračem manje stigli do pobjede golom Gersona Rodriguesa u 69. minuti.

Portugal je na koncu osvojio prvo mjesto sa 30 bodova, Slovačka je druga sa 22 boda, Luksemburg ima 17, BiH devet, a na začelju je Lihtenštajn bez bodova.

U posljednjem kolu skupine A Španjolska je pobijedila Gruziju 3-1 potvrdivši prvo mjesto.

Španjolska je povela u četvrtoj minuti golom Robina Le Normanda, no šest minuta kasnije izjednačio je Kviča Kvaratškelia.

"Furija" je u 55. minuti stigla do nove prednosti preko Ferrana Torresa, a za 3-1 je zabio Luka Lohošvili pogodivši vlastitu mrežu u 72. minuti. Španjolcima se u 26. minuti ozlijedio Gavi. Mladoj zvijezdi Barcelone stradalo je koljeno i u suzama je šepajući napustio travnjak.

VIDEO Zvijezda Barce u suzama napustila igru, stradalo koljeno
VIDEO Zvijezda Barce u suzama napustila igru, stradalo koljeno

>> VIDEO SAŽETKA OVDJE

Škotska je u sjajnom susretu odigrala 3-3 protiv Norveške. Zanimljivo, Škoti su u zadnja tri kola osvojili samo dva boda, no prije toga su bili savršeni osiguravši EP. U prvih pet kola imali su isto toliko pobjeda, a zatim su u zadnja tri kola izgubili od Španjolske (0-2), te remizirali protiv Gruzije 2-2 u gostima i sada protiv Norveške kod kuće.

Gosti su vodili 1-0 i 2-1, no Škoti su okrenuli rezultat u prednost 3-2, da bi na koncu susret završio 3-3.

Aron Donnum je već u trećoj minuti doveo Norvešku u vodstvo, međutim u 13. minuti je John McGinn izjednačio iz kaznenog udarca. Jorgen Larsen u 20. minuti dovodi goste do nove prednosti, ali je Leo Östigard je u 33. zatresao vlastitu mrežu za 2-2. Škoti su preokrenuli rezultat u 59. minuti golom Stuarta Armstronga, a konačnih 3-3 postavio je Mohamed Elyounoussi u 86. minuti.

Španjolska je na koncu osvojila prvo mjesto sa 21 bodom, Škoti su drugi sa 17 bodova, Norveška ima 11, Gruzija osam, a Cipar je ostao na nuli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju