Obavijesti

Sport

Komentari 55

VIDEO Skandal na Euru, Šveđani se žalili EHF-u! Sudac za 24sata: Suci su mogli pogledati snimku

VIDEO Skandal na Euru, Šveđani se žalili EHF-u! Sudac za 24sata: Suci su mogli pogledati snimku

Prandi je dešnjak i logično je da je prilikom udarca kao stajnu nogu odredio svoju lijevu. Prilikom bacanja u eret kojim je zaobišao živi zid oslonio se na svoju desnu nogu koju je ranije već podigao

VIDEO

Nevjerojatnu utakmicu gledali smo u prvom polufinalnom dvoboju Europskog prvenstva u rukometu. Francuzi su nakon produžetaka pobijedili Švedsku (34-30) i plasirali se u finale Eura. Imali smo priliku vidjeti jednu od najluđih polufinalnih završnica u povijesti europskih prvenstava, a o golu Prandija pričat će se godinama.

No kako stvari stoje neće se pričati kao prekrasnom golu koji je Francuzima donio finale, nego o velikom sudačkom previdu koji je Šveđane izbacio iz borbe za zlato. Suci utakmice bili su Makedonci Slave Nikolov i Gjorgji Nachevski.

Perkovac nije došao u studio, uskočio Duvnjak: 'Izbornikove izjave ne želim komentirati'
Perkovac nije došao u studio, uskočio  Duvnjak: 'Izbornikove izjave ne želim komentirati'

Naime, Prandi je prilikom šuta po golu podigao stajnu nogu i pucao nakon što ju je odvojio od poda. Da pojasnimo: igrač prilikom udarca mora odrediti koja će mu noga biti stajna. Tu nogu ne smije odvojiti od podloge prije nego što ispusti loptu iz ruke. Jednako kao i kod izvođenja sedmerca.

Prandi je dešnjak i logično je da je prilikom udarca kao stajnu nogu odredio svoju lijevu. Prilikom bacanja u eret kojim je zaobišao živi zid oslonio se na svoju desnu nogu koju je ranije već podigao, a zatim je lijevu nogu, onu stajnu, podigao s podloge i zabio gol. 

Situaciju je za 24sata prokomentirao i hrvatski sudac s svjetskim renomeom:

- Znači u trenutku zvižduka jasno je vidljivo da je lijeva noga Prandija stajaća noga. Radi iskorak s desnom nogom što je dozvoljeno, ali zatim prebacuje težište na desnu nogu i lijeva noga se odvaja od podloge. Prema pravilima napravio je korak što nije dozvoljeno.

Povlači se pitanje zašto suci nisu gledali snimku, a hrvatski stručnjak objašnjava što se moglo u toj situaciji:

- Očigledno nitko nije protestirao i suci nisu ni reagirali, alii mogli su ići pogledati snimku. Suci u zadnjih 30 sekundi za odluke koje mogu utjecati na rezultat mogu ići gledati snimku. Pogledaj samo suca u polju, koji je dao znak. On uopće nije gledao nogu izvođača, a to je prvo pravilo koje se kontrolira - zaključio je hrvatski sudac.

Šveđani su oko ove situacije poslali i službeni prigovor EHF-a,  a preostaje nam vidjeti kako će se rasplesti situacija. Ipak, teško je za očekivati nešto od toga:

VIDEO Pogledajte nevjerojatan gol nakon isteka vremena kojim su Francuzi iščupali produžetke
VIDEO Pogledajte nevjerojatan gol nakon isteka vremena kojim su Francuzi iščupali produžetke

- Mislim da neće biti prihvaćena jer to spada u slobodno sudačko uvjerenje, a to bas ne podliježe elementima za poništavanje, ali to je sad na EHF-u što će donijeti.

Bijesni su i igrači Švedske:

- Desnom rukom ne može dosegnuti toliko daleko ako nije podigao nogu. Zamislite da morate pucati pored trojice braniča, a to radite bez metra viška, onda vam skidam kapu - rekao je švedski srednji vanjski Jim Gottfridsson

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...