Obavijesti

Sport

Komentari 40

VIDEO Čudesan sudar 'divova': Barca i United pružili spektakl

VIDEO Čudesan sudar 'divova': Barca i United pružili spektakl

Europski velikani odigrali su fantastičnu utakmicu prepunu šansi i napadačkog nogometa. Barca je povela pa ekspresno primila dva komada, a onda se ipak uspjela vratiti. Golovi su padali kao na traci

VIDEO

Šesnaestina finala Europske lige ponudila je odličan okršaj europskih velikana. Barcelona je na svojem Camp Nouu u prvoj utakmici dočekala Manchester United i jedino što je za ovaj susret bilo neuobičajeno je što se nije igrao u Ligi prvaka.

Završilo je 2-2 (0-0) uz obilje akcije i preokreta te će se stvari razjasniti tek u uzvratu na Old Traffordu za tjedan dana.

Prvo poluvrijeme pružilo je sjajan napadački nogomet s obje strane i glavne uloge pripale su golmanima: Davidu De Gei i Marcu Andreu ter Stegenu. Dvojica čuvara mreže su jedini razlog što nije bilo golova, a prilika je bilo da ih je teško pobrojati.

Za Barcelonu je prijetio Robert Lewandowski, sjajni su bili Gavi i Pedri, koji se koncem prvog dijela ozlijedio, a odlično je prijetio i Jordi Alba. S druge strane, u najboljoj šansi našao se Wout Weghorst, a nešto kasnije prijetio je i Marcus Rashford.

Nastavak je pružio isti vatromet kao i u prvom poluvremenu, a prva je mrežu uspjela otključati Barcelona. Bila je to situacija u 49. minuti u kojoj niti sjajni De Gea nije mogao ništa.

Marcos Alonso je sjajno ispratio let lopte nakon ubačaja iz kornera pa na drugoj stativi, sam kao duh, glavom od travnjaka pogodio u nebranjeni dio gola.

Europa League - Play-Off First Leg - FC Barcelona v Manchester United

A samo nekoliko trenutaka kasnije odmah izjednačenje! Marcus Rashford je ekspresno vratio United u utakmicu u 52. minuti nakon sjajnog proigravanja Freda. Pobjegao je Barcinoj obrani, a zatim pogodio iz nemogućeg kuta na prvu stativu. Bio je to njegov 14. pogodak u zadnjih 16 utakmica, ukupno 22. gol ove sezone. Time je izjednačio najbolji učinak u karijeri.

Europa League - Play-Off First Leg - FC Barcelona v Manchester United

Uslijedio je potpuni šok za Barcelonu! Samo sedam minuta kasnije ponovno je Rashford zakuhao situaciju, odlično se provukao po desnoj strani i ubacio u sredinu gdje je Koundé nesretno ugurao loptu u vlastitu mrežu. United je tako u samo nekoliko minuta od zaostatka stigao do potpunog preokreta!

Europa League - Play-Off First Leg - FC Barcelona v Manchester United

United je nastavio napadati, no dobre šanse nije iskoristio. Uslijedila je kazna u 77. minuti kada je Raphinha ubačajem pokušao pronaći Lewandowskog, no lopta je prošla pored svih igrača, prevarila De Geu i završila u mreži za izjednačenje 2-2.

U 87. minuti mogao se dogoditi novi preokret nakon što je Casemiro skoro zabio autogol, a onda samo par sekundi kasnije Ansu Fati iz blizine silovito tukao pod prečku. Još se jednom večeras istaknuo De Gea fantastično obranivši.

Susret je završio silovitim pritiskom Barcelone, koja nije uspjela doći do pobjede i putnika u osminu finala saznat ćemo za tjedan dana u uzvratu na Old Traffordu.

VIDEO SAŽETKA POGLEDAJTE OVDJE

Salzburg srušio Romu, Šahtar dobio Rennes

Od ostalih susreta šesnaestine finala EL-a u ranijem terminu, Salzburg je iznenađujuće tukao Romu na domaćem terenu 1-0. Pogodak odluke pao je u 88. minuti, a dao ga je Capaldo.

Hrvatski nogometaš Luka Sučić igrao je do 82. minute.

Hrvatskim ljubiteljima nogometa posebno je bio zanimljiv okršaj Šahtara, kojeg vodi Igor Jovićević i za koji nastupa Neven Đurasek, protiv Rennesa za koji igra Lovro Majer. Ukrajinci su slavili 2-1 golovima Dmitra Kriskiva (11') i Artema Bondarenka iz penala (45+1') dok je jedini gol za Rennes dao Toko Ekambi u 59. minuti.

Đurasek nije nastupio dok je Majer dobio priliku tek u 77. minuti.

Spomenimo da su Ajax i Union Berlin odigrali 0-0. Josip Juranović je za njemački sastav odigrao cijeli susret.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Hajduk - Dinamo 1-1: Juniori "modrih" u derbiju na Poljudu osigurali novi naslov prvaka!
PRVA NL JUNIORI

Hajduk - Dinamo 1-1: Juniori "modrih" u derbiju na Poljudu osigurali novi naslov prvaka!

Dinamu je bio dovoljan remi u Splitu, do njega je došao i osigurao titulu tri kola prije kraja. Gosti su poveli u šestoj golom Koščevića, a Skoko u 53. sjajno pogađa za konačnih 1-1