Obavijesti

Sport

Komentari 3

Vitamini doveli nova pojačanja, slijedi gostovanje kod Albe...

Vitamini doveli nova pojačanja, slijedi gostovanje kod Albe...
1

Bilo je prometno u Domu sportova ovo ljeto. Došlo je čak sedam stranaca i španjolski trener Sito Alonso, no ubrzo se pokazalo da je to bilo lijetanje u prazno...

VIDEO

Odlaskom Magettea i Aguilara, bilo je jasno što je glavni cilj novog vodstva Cedevite. U klubu se žele što više osloniti na hrvatske igrače, a igračku snagu su povećali dovođenjem Marka Banića i Jakova Mustapića. Banić se nakon dugo godina igranja po tuđem svijetu vratio u Hrvatsku, a Mustapić je dijete Cedevite koje je svoju priliku morao tražiti u drugim klubovima. 

Bilo je prometno u Domu sportova ovo ljeto. Došlo je čak sedam stranaca i španjolski trener Sito Alonso, no ubrzo se pokazalo da je to bilo lijetanje u prazno. Momčad je loše igrala, a u klubu su to odlučili sasjeći sve u korijenu. Glavni krivac za sve je proglašen sportski direktor Matej Mamić, a na njegovo mjesto stigao je Veljko Mršić i odlučio je napraviti zaokret u klupskoj politici te dati što više minuta mladim Hrvatima.

Na kraju je to sjajno ispalo. Neki su se dokazali poput Jordana, Baje, Bošnjaka, Perkovića i Katića te pokazali da su budućnost hrvatske košarke. Hrvatskog prvaka u srijedu očekuje jako bitna utakmica protiv Albe Berlin u sklopu 7. kola EuroCupa. Nijemci su na prvom mjestu s omjerom 5-1, ali Vitamini su ih već jednom dobili ove sezone.

- Alba je ekipa koja je dosad stvarno pokazala zavidnu kvalitetu igre. Jedino što im možda ne ide u prilog su dvije-tri ozljede. Vidjet ćemo u kakvom će rosteru nastupiti, no definitivno su na bekovskim pozicijama malo kraći nego što su bili na početku. Što se tiče nas samih, moramo iz dana u dan biti sve bolji i bolji - rekao je trener Cedevite Slaven Rimac te dodao:

- Protiv Igokee sa zadnjih sedam-osam minuta, pogotovo napadački, možemo biti zadovoljni, no cijelu utakmicu smo u obrani bili prebojažljivi. Djelovalo je da svatko brani svojeg igrača, umjesto da igramo timsku obranu. Isto tako, nedostaje nam još i malo agresivnosti u jedan na jedan obrani. To su neke stvari na kojima ćemo još dosta raditi, tako da se nadam da ćemo se tu popraviti.

Zagreb: KK Cedevita predstavila dva pojačanja

Dolaskom Banića i Mustapića Cedevita je dobila na željenoj širini. Banić igra na poziciji krilnog centra, a Cedeviti će sigurno biti od velike pomoći i u EuroCupu u čijem je natjecanju 2010. godine ponio naslov MVP-a. Banić je svoju karijeru počeo u Zadru 2001., a u hrvatsku se vraća nakon 13 godina igranja u tuđem svijetu. Zadnji angažman imao je u turskoj Pinar Karsiyaki

Jakov Mustapić dolazi iz Vrijednosnica Osijek, a igra na poziciji bek šutera. Od ove sezone je standardni član hrvatske reprezentacije dok je jedino kušanje u inozemstvu imao u poljskoj Koroni gdje je prosječno zabijao po 11 koševa.

Utakmica se igra u srijedu u 20 sati.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica