Obavijesti

Sport

Komentari 176

Vlade Divac: Politika u državi stala je između mene i Dražena

Vlade Divac: Politika u državi stala je između mene i Dražena
4

Dražen i ja smo odrasli zajedno. Znao sam kako razmišlja. Politika je stala između nas. Gdje ima politike, ima i problema, rekao je Divac, koji je bio u posjetu Indiji...

VIDEO

Vlade Divac na molbu vlasnika Sacramento Kingsa posjetio je Indiju. Predsjednik Olimpijskog saveza Srbije prisjetio se odnosa s Draženom Petrovićem, o čemu je snimljen i dokumentarni film "Jednom braća" prikazan na ESPN-u.

Divca su pitali je li mu žao što nije stigao raščistiti sve s Draženom. Vlade i Dražen bili su prijatelji, dok naš košarkaš nije prekinuo sve odnose. Počelo je nakon što je Divac bacio hrvatsku zastavu na Svjetskom prvenstvu u Argentini 1990. godine, a nastavilo se tijekom srpske agresije na Hrvatsku u devedesetima.

VIDEO

Divac kaže kako mu je žao što nije stigao izgladiti odnose s Draženom.

- Bilo mi je teško. Dražen i ja smo odrasli zajedno. Znao sam kako razmišlja. Politika je stala između nas. Gdje ima politike, ima i problema - rekao je Divac, kojega su pitali kako bi prošla Jugoslavija, da se nije raspala, protiv Dream Teama.

- Bila bi to tvrda utakmica. Dream Team je bio nedodirljiv. Možda bismo im malo otežali posao, ali oni su bili predobri za svakoga. Bilo mi je žao što nismo dobili priliku zaigrati protiv njih - dodaje Divac.

Nisam bacio hrvatsku, već ustašku zastavu

- U Hrvatskoj se priča da sam gazio hrvatsku zastavu. Ne, u Argentini na SP-u bilo je dosta tih zastava. Ali to nije bila hrvatska, već ustaška zastava.

- Pratio sam dečka kako se spušta niz tribine i rekao sam mu da ta zastava nema što raditi na parketu. Odgovorio mi je da je jugoslavenska zastava smeće. Tad sam mu istrgnuo njegovu i bacio je na pod - objasnio je Divac jednom prilikom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu