Sport

Komentari 2

Vladimir Kličko i Mayweather ulaze u boksačku Kuću slavnih

Vladimir Kličko i Mayweather ulaze u boksačku Kuću slavnih

Ukrajinski boksač umirovio se nakon poraza od Anthonyja Joshue 2017. godine, dok se Mayweather povukao prvi put još 2007., ali se vraćao nebrojeno puta - sve za lovu

Ukrajinski boksač Vladimir Kličko (44) i Amerikanac Floyd Mayweather Jr. (43) predvode generaciju novoizabranih stanovnika Međunarodne boksačke kuće slavnih, objavila je ova institucija sa sjedištem u gradiću Canastota u saveznoj američkoj državi New York.  

Vladimir Kličko će se tako naći uz starijeg brata Vitalija koji je 2018. postao prvim ukrajinskim boksačem uvrštenim u Međunarodnu boksačku kuću slavnih. Vladimir Kličko drži rekord u dužini boravka na svjetskom tronu, a naslov profesionalnog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji držao je punih 12 godina i dva dana.

Floyd Mayweather Jr. iza sebe ima karijeru sa 50 pobjeda i bez ijednog poraza te 11 svjetskih naslova osvojenih u pet različitih težinskih kategorija.

Među onima koji će 2021. biti uvršteni u Kuću slavnih nalazi se i Laila Ali, kći boksačke legende Muhammada Alija, koja je bila neporažena u 24 profesionalne borbe.

Uz spomenute, tijekom svečanosti koje su planirane između 10. i 13. lipnja sljedeće godine, u Kuću slavnih će biti uvršteni još i olimpijski pobjednik te bivši svjetski prvak u srednjoj i poluteškoj kategoriji Amerikanac Andre Ward i američka boksačica Ann Wolfe, svjetska prvakinja u tri težinske kategorije.

Glasačko tijelo Međunarodne boksačke kuće slavnih čine članovi Američke udruge boksačkih novinara te skupina kroničara boksa, a nominirani za uvrštenje u Kuću slavnih trebaju dobiti najmanje 80 posto glasova.

Najčitaniji članci