Obavijesti

Sport

Komentari 57

Vlašić: Imam visoko mišljenje o sebi, mogu se nositi s najvećima

Vlašić: Imam visoko mišljenje o sebi, mogu se nositi s najvećima
11

Svaka čast navijačima koji su došli na utakmice, ali nije to to. Čak i kad je pun, na Maksimiru se to ne osjeća, tribine su daleko, stadion je otvoren, bez krova, pa ni ne može biti tako dobra atmosfera kao na Poljudu, kaže Nikola

VIDEO

Život profesionalnog nogometaša ima jako puno prednosti, ali i nedostataka, a jedan od najvećih je da nema života na staroj slavi. Tek što je odigrao sjajnu utakmicu protiv Francuza, koju je okrunio i rijetko viđenom majstorijom i golom, Nikola Vlašić morao se vratiti klupskim obavezama jer ga već u nedjelju čeka gradski derbi s moskovskim Dinamom.

Pokretanje videa...

Nikola Vlašić 00:10
Vlašić: Dominirali smo, a onda se dogodi svjetski balun Pogbe
Vlašić: Dominirali smo, a onda se dogodi svjetski balun Pogbe

No unatoč brojnim obavezama Nikola je odvojio pola sata kako bi s nama podijelio svoja razmišljanja o 'listopadskoj trilogiji' o utakmicama sa Švicarskom (2-1), Švedskom (2-1) i Francuskom (1-2).

- Moglo je i bolje, ali nakon prošlog okupljanja i uvjerljivih poraza od Portugala i Francuske bilo je bitno vratiti samopouzdanje i upisati pobjede. Već u Švicarskoj su oni koji su dobili priliku pokazali da se na njih i te kako može računati. Nemojmo se zavaravati, Švicarci su jako opasna reprezentacija s puno dobrih igrača, i to je bila vrijedna pobjeda. Protiv Švedske je bila tvrda utakmica u kojoj smo potvrdili da kad igramo kako treba, svakoga možemo pobijediti. Pobjeda nam je bila jako važna za ostanak u elitnoj skupini Lige nacija. Što se tiče Francuske, smatram kako smo bili bolji i dominirali, osim u početnih 15 minuta, imali smo više prilika i nezasluženo smo izgubili. Slaba nam je to utjeha, više bih volio da su nas nadigrali a da smo pobijedili, no i ovako je lijepo saznanje da se možemo nositi s njima.

Hrvatska ugostila Francusku u Ligi nacija
Stroj Niksi: Isprobao je taj šut milijun puta! Vježbe tate Joška isprobao je i jedan Šveđanin
Stroj Niksi: Isprobao je taj šut milijun puta! Vježbe tate Joška isprobao je i jedan Šveđanin

Nikola je sjajnu formu i igru okrunio s dva gola.

- Već sam rekao da bih mijenjao golove za bodove kad bi bilo moguće. Uvijek pokušavam zabiti i tako pomoći momčadi, ali oba gola su momčadska, plod su akcija u kojima je sudjelovalo više igrača. Nogomet je kolektivna igra i ništa, ili vrlo malo, možeš napraviti sam, bez pomoći suigrača - kaže Nikola i dodaje kako je reprezentacija nakon 'listopadske trilogije' dobila puno:
 
- Dobre igre i dvije pobjede vratile su nam samopouzdanje, premda ne mogu reći ni da smo nakon ona dva visoka poraza počeli sumnjati u sebe i svoju kvalitetu. Dogodi se..., nadam se da se više neće ponoviti. Ona utakmica protiv Portugala dogodi se valjda jednom u karijeri, da svi skupa zakažemo, od prvoga do zadnjega nitko nije bio na svom nivou. Dobili smo i nekoliko igrača koji su potvrdili da mogu pomoći reprezentaciji, a posebno mi je drago to što je gol zabio i moj veliki prijatelj Mario Pašalić. Priznao mi je da mu je to bio veliki teret kojeg se, eto, sada riješio. Zaslužio je zabiti taj prvi gol, on je veliki igrač i može nam jako puno pomoći. Najveći dobitak je to što je proširen krug kandidata kvalitetnim igračima koji su potvrdili da nema straha za budućnost reprezentacije.

Pašalić i Vlašić

Ono što Vlašić neće sam priznati, a što svi skupa vidimo već odavno, je da će budućnost reprezentacije počivati u prvom redu na njemu i Josipu Brekalu. Biranim je riječima Brekalo nakon Francuske govorio o Vlašiću, pa je red da i Nikola uzvrati komplimentima:

- O njemu ne treba ni trošiti riječi, Josip je vrhunski igrač, moderan, agresivan, može probiti, asistirati, zabiti, dovoljno je baciti pogled na njegovu statistiku i sve će vam biti jasno. Stvarno je gušt igrati s njim, jako dobro se razumijemo na terenu i to se vidi po asistencijama i golovima.  

Hrvatska ugostila Francusku u Ligi nacija

Dalić je nakon Rusije krenuo u proces podmlađivanja momčadi i ona sve više poprima novu fizionomiju.

- Jako je dobro to što imamo široki krug kandidata na koje izbornik može računati. Osim Luke, Perišića, Broza, Lovrena...  svi ostali se moramo dokazivati i igrati dobro u klubovima da bismo izborili mjesto u početnoj postavi. To je najbolja potvrda kvalitete ove reprezentacije.

Vlašić nikad nije imao problem suočiti se s najvećim svjetskim zvijezdama. Mnogim igračima u ogledu s velikanima nogometa odsjeku se noge, no za razliku od njih, kod Nikole proradi želja za dokazivanjem.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - France v Croatia

- Uvijek sam volio igrati protiv kvalitetnijih protivnika, a ne pobjeđivati nekoga 4-0 ili 5-0. Imam stvarno veliki respekt prema zvijezdama poput Griezmanna, Mbappéa...., ali oduvijek sam imao visoko samopouzdanje i mišljenje o sebi, i nemam problem nadigravati se s bilo kim, pa tako ni s njima. Mislim da sam dokazao da mogu igrati na najvišem nivou i da to nije samo prazna priča.

Za mjesec dana je novo okupljanje i novi izazovi, prije svih gostovanje u Švedskoj, na kome se može osigurati cilj, a to je ostanak u elitnoj skupini Lige nacija.

- Imamo mjesec dana za pripremu, treba se odmoriti i osvježiti, treba odigrati dobro za svoje klubove, a onda ćemo razmišljati o Šveđanima. Gore će biti najvažnije ne izgubiti, ali mi ćemo ići po pobjedu i onda čekati Portugal na Poljudu. Nadali smo se svi spektaklu kakav je bio protiv Mađarske, ali s obzirom kako se razvije situacija s koronom...

Bilo je publike i sada na Maksimiru.

- Svaka im čast, ali nije to to. Čak i kad je pun, na Maksimiru se to ne osjeća, tribine su daleko, stadion je otvoren, bez krova, pa ni ne može biti tako dobra atmosfera kao na Poljudu.

Russian Premier League - CSKA Moscow v Zenit Saint Petersburg
Andrej je čudesan i kad ga boli, Vlašić zabija kao centarfori, a Modrić i Perišić povukli su nas
Andrej je čudesan i kad ga boli, Vlašić zabija kao centarfori, a Modrić i Perišić povukli su nas

Do novog okupljanja valja odraditi i "domaću zadaću" u ruskom prvenstvu.

- Nakon deset kola tu smo, pri vrhu, Zenit je dva boda ispred, ali ove godine smo uložili puno u pojačanja i jako sam optimističan za nastavak sezone. Koliko? Pred sebe sam uvijek postavljao najviše ciljeve, pa tako i kad je u pitanju klub...

Za kraj smo upitali Vlašića što im je na rastanku kazao izbornik Dalić.

- Ništa posebno, da ostanemo zdravi i da se vidimo za mjesec dana...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba