Obavijesti

Sport

Komentari 3

Vlasnik Dallasa ga izvukao s ulice, a on se vratio porocima: Opet uhitili bivšeg NBA igrača

Vlasnik Dallasa ga izvukao s ulice, a on se vratio porocima: Opet uhitili bivšeg NBA igrača

Delonte West je išao na odvikavanje od droge, osovio se na noge i zaposlio, no čini se da je to sve bilo kratkog vijeka. Policija na Floridi uhitila ga je nakon što je pijan lupao po vratima policijske postaje

VIDEO

U karijeri je zaradio više od 16 milijuna dolara, igrao je s LeBronom Jamesom i bio dio najjače košarkaške lige na svijetu, no Delonte West (38) je prije godinu dana pao na najniže životne grane.

Pokretanje videa...

Delonte West 00:34

Droga, bipolarni poremećaj od kojeg boluje i veliki dugovi srozali su ga na samo dno. Postao je beskućnik, prosio je na ulici, a sve je šokirala mučna snimka na kojoj ga je nepoznati muškarac 'ubijao' od batina. Nesretni košarkaš samo je ležao na podu. 

Cijela njegova životna priča pogodila brojne njegove bivše suigrače koji su se aktivirali sa željom da mu pomognu. No, West je odbijao. Sve dok stvari u svoje ruke nije uzeo vlasnik Dallas Mavericksa, Mark Cuban (62). On se, naime, posvetio, Westu i preokrenuo mu život. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Išao je na odvikavanje od droge, pomagao drugima, a onda se i zaposlio u Rebound terapijskom centru, gdje je i sam bio. Cuban ga je maknuo s ulice, osovio ga na noge i ponovno ga spojio s majkom. Izgledalo je kako su napokon ljepši dani pred bivšim košarkašem, no nažalost, sve je to bila kratkog vijeka.

Washington Post piše kako se West opet odao porocima. Naime, policija na Floridi uhitila ga je prije dva dana dok je pijan udarao po vratima i derao se po ulici. Što je najgore, sam je sebi 'naručio' uhićenje jer su to bila vrata od policijske postaje. Uz to se opirao pri uhićenju te je mumljao dok su policajci pokušali razgovarati s njim. U ruci je imao bocu piva i votke, a pustili su ga nakon što se otrijeznio. 

GER, NBA Europa, Alba Berlin vs. Dallas Mavericks

Delonte je u NBA došao 2004. Tri godine u Celticsima, jedna u Seattle Supersonicsima prije nego je franšiza preseljena u Oklahomu i postala OKC Thunder.

Najveća intriga veže se uz razdoblje od 2008-2010 kada je igrao u Cleveland Cavsima. Suigrač: 'kralj', LeBron James. A ljubavnica: Gloria James, LeBronova mama.

LeBron je 2010. odigrao očajno polufinale Istoka. Zadnje tri utakmice serije, šut 34%. A Clevelandom pa Ohijom pa onda i cijelom Amerikom krenula je priča, nikad demantirana, da je LeBron zatekao Delontea i majku u krevetu. Igra je i u Dallasu, što mu je bio posljednji NBA klub.

West nije bio 'anđelić', manje-više, nikada. Celticsi su ga vratili na jednu sezonu i milijun dolara plaće. Uhvaćen je kako se oko grada vozika sa, pazite ovo: jednim pištoljem zataknutim za pojas, drugim uguranim u čarapu i 'sačmaricom' u kutiji za gitaru koja je ležala na suvozačkom sjedalu!

Financijski je propao dok je još debelo bio u NBA:

- Tužbe, odvjetnici, bivša supruga... Sve sam prodao osim košulje na leđima i gaća na dupetu. Radim u trgovini namještajem - pričao je Delonte, ali naravno: kad se upletu alkohol i droge, ne može se zadržati normalni posao i pad je bio strmoglav, nezaustavljiv.

Dijete je Afroamerikanke i bijelca, tvrdi da ima i indijanske kvi, a tvrdio je i da nema bipolarni poremećaj nego ga je stresni život NBA košarkaša bacio u depresiju iz koje će se izvući. I kad je snimljen kako prosi rekao je da nije beskućnik nego je prosio za prijatelja, kvadriplegičara.

Mark Cuban mu je pomogao. Osovio ga je na noge, dao mu je maksimalnu podršku i ljubav, sve ono bez čega je bio posljednjih godina i sve ono zbog čega je pao na dno.

No, čini se da se West vratio na stari put. I pitanje je hoće li se ikada izvući iz ralja ovisnosti...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu