Sport

Komentari 9

Vlasnik Spotifyja htio je kupiti Arsenal, Amerikanci ga odbili i rekli: 'Nama novac ne treba...'

Vlasnik Spotifyja htio je kupiti Arsenal, Amerikanci ga odbili i rekli: 'Nama novac ne treba...'

Ek je oko sebe okupio i neke legende kluba poput Dennisa Bergkampa i Thierryja Henryja, no cijela je ideja je naposljetku - propala. Ipak, on tvrdi kako je i dalje zainteresiran ako se pojavi prilika

Navijači engleskih klubova, ponajprije Arsenala i Uniteda, jako su nezadovoljni vlasnicima svojih klubova otkako su ti klubovi prije nekoliko tjedana najavili kako bi trebali biti dio novoformirane Superlige.

Ti klubovi se naposljetku jesu povukli iz projekta, ali zasićeni navijači ne odustaju od svojih poziva za promjenom vlasništva. Godine osrednjih, pa i loših rezultata stvorili su nezadovoljstvo, a Superliga dovela je do kulminacije.

I dok su Arsenalovi navijači održali neke proteste, Unitedovi su otišli korak dalje i jednom već spriječili odigravanje utakmice Liverpoola i Uniteda na način da su ušli u stadion. Manje skupine radile su i nerede, a bilo je i nekih tučnjava s policijom.

Za Arsenalove navijače se, međutim, bila pojavila nada. Spotifyev čelnik Daniel Ek, inače dugogodišnji navijač Arsenala, vidio je pravu priliku i izrazio želju za kupnjom kluba od američke obitelji Kroenke, koja je ujedno i vlasnik NBA momčadi Denver Nuggetsa.

Ek je oko sebe okupio i neke legende kluba poput Dennisa Bergkampa i Thierryja Henryja, no cijela je ideja je naposljetku - propala.

Ek je htio u donošenje odluka uključiti i navijače, no Kroenkeovi su ga odbili i simbolično mu poručili: Nama novac ne treba...

Ipak, vlasnik Spotifya i dalje ostaje zainteresiran. Ako Kroenkeovi ikad budu htjeli prodati klub...

 

Najčitaniji članci