Obavijesti

Sport

Komentari 93

Mamić: Vlatko mi je drugi otac, najveće ime u našoj povijesti

Mamić: Vlatko mi je drugi otac, najveće ime u našoj povijesti
4

Ponosan sam što mogu predati njegovu kandidaturu i želim da nastavi ovako voditi Savez, pa i malo bolje, iako nemam primjedbi na ovih 12 godina, rekao je Zdravko

VIDEO

U iščekivanju sastanka na kojem će se Vlatko Marković i službeno kandidirati za novi mandat na mjesto predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza sportski novinari su se u velikom broju okupili u Kući nogometa u Rusanovoj. Prvi se s kata u podrum u sobu za sastanke spustio upravo predsjednik Marković.

- Dajte, nemojte se zaje... gospodo. Kako to mislim? Eto, baš tako kako sam rekao - reagirao je 'gospodski' Marković nakon što su se novinari i fotoreporteri okupili oko njega.

Nakon aktualnog predsjednika s kata se spustio glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, no on je u maniri istinskog džentlmena, za razliku od predsjednika, tako i pozdravio.

- Dobar dan, gospodo.

Uskoro se u podrum spustio i Zdravko Mamić pristojno pozdravivši i uz nezaobilazni osmijeh ušao u sobu za sastanke.

Kandidaturu Vlatka Markovića predao je upravo prvi čovjek Zagrebačkog nogometnog saveza, Zdravko Mamić, a uz ZNS aktualnog predsjednika podržava još devet županijskih saveza.

- Uzbuđen sam i ponosan što sjedim kraj Vlatka, on je moj prijatelj i drugi otac. Bio je kao predsjetnik na četiri velika natjecanja, a kao dopredsjednik na dva. Nekorektno je da ga se omalovažava. Falsificira se stanje na terenu, a Marković je vjerojatno najveće ime u povijesti našeg nogometa po rezultatima - počeo je izlaganje o svom 'drugom ocu' Zdravko Mamić. Nahvalio je Vlatka i nakon toga uz još malo hvalospjeva predao kandidaturu. 

- Ponosan sam što mogu predati njegovu kandidaturu i želim da nastavi ovako voditi Savez, pa i malo bolje, iako nemam primjedbi na ovih 12 godina. I sada smo prvi u skupini kvalifikacija za Euro, U-19 je treća u Europi, U-17 u krugu kvalifikacija, Dinamo i Hajduk u Europi. Laž je da se hrvatski nogomet raspada. Gospodarstvo jeca, a ovakvu stabilnost mogu osigurati samo odgovorni. I dok je tako vi želite mijenjati vodstvo? To je samoubojstvo! Omalovažavate čovjeka koji ima rezultate za onog koji nema ništa nego samo retoriku bez pokrića. Sada nije vrijeme za promjene, ne s ovakvim kandidatom i na ovakav način - zaključio je Zdravko. 

Nakon predsjednika ZNS-a riječ je kratko uzeo predsjednik HNS-a.

- Hvala uvodničarima, vratili su me u period kada smo se više družili, bili bolji prijatelji - rekao je Vlatko te dodao da će svoj program predstaviti kad mu bude potvrđena kandidatura te se zahvalio svim županijskim savezima na podršci.

Kandidatura bez potpisa Dubrovačkog saveza?

Iako je Mamić kandidirao Vlatka sa 10 glasova županijskih saveza, u posljednji trenutak navodno se pojavio jedan 'fantomski' glas, onaj iz Saveza Dubrovačko-neretvanske županije.

- Nisam ništa potpisao niti pečatirao i ne znam od kud se to poojavilo u Savezu. Predaja kandidature Dubrobvačko-neretvanske županije je neregularna - rekao je predsjednik Dubrovačkog saveza Tomislav Jurjević i objasnio što se točno događalo u njegovu savezu.

- Na prvoj skupštini bilo je 8-5 za Vlatka, a onda su se javili klubovi Neretva i Neretvanac koji su rekli da njihov stav nije bio u skladu s glasovima te se onda rezultat promijenio u korist Štimca 7-6. Tek tada je krenula lavina, javilo se još 30-ak klubova jer su znali da taj rezultat nije realan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju