Sport

Komentari 60

Vlhova nova Snježna kraljica! Čudesno pomela konkurenciju

Vlhova nova Snježna kraljica! Čudesno pomela konkurenciju

Slovakinja je sjajno iskoristila startni broj 1 i briljirala u prvom laufu, a prednost u drugoj vožnji držala je cijelo vrijeme. Leona Popović završila je na nesretnom 31. mjestu, a Ida Štimac nije završila prvu vožnju

Slovakinja Petra Vlhová nova je Snježna kraljica!

Čudesnom drugom vožnjom ostavila je Amerikanku Mikaelu Shiffrin (1:59.29) čak sekundu i 16 stotinki iza sebe te stigla do pobjede na 14. izdanju sljemenske slalomske utrke Snježne kraljice.

Vlhova je sjajno iskoristila startni broj 1, briljirala u prvom laufu, a prednost u drugoj vožnji držala je cijelo vrijeme iako je Shiffrin imala fenomenalan nastup. Sjajno je tehnički odvozila s i vremenom 1:57.98, nakon dva druga mjesta na Sljemenu 2017. i 2019., konačno stigla do ledene krune. Treće mjesto pripalo je Austrijanki Katharini Liensberger (2:01.47).

- Velika hvala mojim navijačima koji su me ovdje pratili. Za mene je ova pobjeda posebna jer sam u Zagrebu stalno bila druga. Jako je teško pobijediti Mikaelu iako je danas možda nekome djelovalo lako, od jutra sam imala osjećaj da bi moglo biti dobro i na koncu je ispalo sjajno - rekla je Vlhova dok je ove sezone nepobjediva Mikaela Shiffrin naglasila:

- Drugu sam vožnju odvezla odlično. Napala sam, ali ipak nisam uspjela nadoknaditi zaostatak.

Hrvatska je u ženskoj utrci imala dvije predstavnice. Leona Popović sa startnim brojem 71 završila je na nesretnom 31. mjestu i samo ju je devet stotinki dijelilo do druge vožnje, a Ida Štimac sa startnim brojem 73 nije završila prvu vožnju.

Popović je prije šest dana u austrijskom Lienzu stigla do prvih slalomskih bodova u karijeri zauzevši 26. mjesto, a dobru je formu potvrdila i na Crvenom spustu, no djelići sekunde ovoga puta nisu bili na njezinoj strani.

Osim lijepog vremena i dobre posjećenosti od čak pet tisuća navijača, ove godine zabilježeno je možda najmanje intervencija GSS-a. Tijekom dvije vožnje ženske utrke morali su intervenirati tek tri puta, dva puta zbog uganuća gležnja i jednom zbog malaksalosti starije osobe.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa i dalje vodi Mikaela Shiffrin sa 826 bodova, a slijedi ju Petra Vlhova sa 513 bodova. U poretku slaloma također vodi Shiffrin, koja ima 380 bodova, a na drugom mjestu je Vlhova sa 260.

U nedjelju je na Sljemenu slalom skijaša za Svjetski kup (prva vožnja u 14.15 sati, druga vožnja u 17.40 sati).

Najčitaniji članci