Obavijesti

Sport

Komentari 0

Vlhova preuzela vodstvo za Veliki globus, Leoni 24. mjesto

Vlhova preuzela vodstvo za Veliki globus, Leoni 24. mjesto

Hrvatska skijašica Leona Popović zauzela je 24. mjesto sa 3,99 sekundi zaostatka za Vlhovom. Druga hrvatska predstavnica na današnjoj utrci Andreja Komšić nije uspjela završiti prvu vožnju

Slovakinja Petra Vlhova pobjednica je slaloma koji su skijašice u petak vozile za Svjetski kup u švedskom Areu s vremenom 1:45.16, dok je drugo mjesto zauzela Austrijanka Katharina Liensberger.

Vrijeme drugoplasirane Liensberger bilo je 20 stotinki slabije od vremena pobjednice, dok je zaostatak treće Amerikanke Mikaele Shiffrin na kraju iznosio 64 stotinke.

FIS Ski World Cup

Hrvatska skijašica Leona Popović zauzela je 24. mjesto sa 3,99 sekundi zaostatka za Vlhovom. Druga hrvatska predstavnica na današnjoj utrci Andreja Komšić nije uspjela završiti prvu vožnju.

U poretku slalomašica Slovakinja je prva s 580 bodova, na drugom je mjestu Shiffrin s 495 bodova, a treća je Liensberger sa samo pet bodova manje. 

Zahvaljujući ovoj pobjedi, Vlhova je u ukupnom poretku preskočila Švicarku Laru Gut Behrami i sada je vodeća s 1320 bodova. Švicarka je druga s 1256 bodova, a treća je njena sunarodnjakinja Michelle Gisin s 1005 bodova.

Vlhova sutra ima priliku povećati prednost pred Gut Behrami jer skijašice opet voze slalom. (dk)