Obavijesti

Sport

Komentari 4

VN Južne Koreje: Hamiltonu prvi pole-position u 17 mjeseci!

VN Južne Koreje: Hamiltonu prvi pole-position u 17 mjeseci!
1

Lewis je najbrže vrijeme kvalifikacija postigao prvi put nakon ogromnih 17 mjeseci. Posljednji mu je put to za rukom pošlo 13. lipnja prošle godine na VN Kanade

VIDEO

Sretan sam i vrlo ponosan na momčad koja nam je u posljednjih nekoliko utrka omogućila sjajne bolide, rekao je nakon kvalifikacijskog treninga za utrku Formule 1 u Južnoj Koreji McLarenov pilot Lewis Hamilton...

Britanac, svjetski prvak iz 2008. godine, izborio je na stazi u Yeongamu svoj ukupno 19. pole-position u karijeri, te prvi ove sezone. Tek se uoči 16. (od 19) utrka sezone dogodilo da s prvog mjesta u utrku ove sezone neće startati jedan od Red Bullovih vozača.

Također, Hamilton je najbrže vrijeme kvalifikacija postigao prvi put nakon ogromnih 17 mjeseci. Posljednji mu je put to za rukom pošlo 13. lipnja prošle godine na Velikoj nagradi Kanade, osmoj utrci lanjske sezone.

- Zadovoljan sam jer činjenica je da je Jenson pobijedio na posljednjoj utrci, dok smo ovdje također dokazali da se jedini možemo nositi s Red Bullom. Vrlo sam sretan zbog toga – dodao je Hamilton.

McLaren je dosad najbrži u Koreji čitav vikend. Button ili Hamilton s najbržim su vremenima završili svaki od treninga. Okolnosti su to koje lijepo idu u prilog činjenici da engleska momčad sa sjedištem u Wokingu ovog vikenda slavi svoj 700. Grand Prix nastup.

Pitanje je, međutim, koliko njihova postignuća vrijede u smislu Red Bullovih eksperimentiranja, s kojima su Austrijanci počeli nakon što je Vettel prije tjedan dana u Japanu osigurao naslov svjetskog prvaka, pa čak i ranije.

Prvi pole-position u sezoni zapravo su izgubili zbog korištenja istog seta supermekanih guma za oba uvodna dijela službenog treninga, čime se si omogućili dodatan set tvrđih guma za nedjeljenu utrku, što će obogatiti njihove strateške mogućnosti tijekom utrke.

Hamilton će u utrku krenuti s prvog mjesta, ispred Vettela, Buttona i Webbera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići