Obavijesti

Sport

Komentari 40

VN Kine: Hamilton je prekinuo pobjedničku seriju Vettela...

VN Kine: Hamilton je prekinuo pobjedničku seriju Vettela...
1

Na stazi u Šangaju, na Velikoj nagradi Kine, aktualni prvak Nijemac Sebastian Vettel nije nastavio dominaciju tijekom ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva Formule 1

VIDEO

Nakon dvije startne pobjede Vettel je ovom prilikom osvojio drugo mjesto, iza pobjednika Lewisa Hamiltona koji je ključni manevar i preticanje Vettela napravio četiri kruga prije kraja.

Vettel je i ovom prilikom osigurao prvu startnu poziciju, ali da bi moglo biti problema za mladog Nijemca u trećoj utrci sezone pokazao je već početak nedjeljnog nadmetanja. Naime, odmah su ga pretekla oba McLarenova vozača, Jenson Button i Lewis Hamilton. Daljnja drama je uglavnom ovisila o brojnim odlascima u boks, pa se redoslijed na vrhu mijenjao skoro iz kruga u krug.

Vettel je "plesao" između prve i šeste pozicije, a slične je amplitude imao i Lewis Hamilton. Ipak, uoči same završnice su ta dva vozača ostvarila opipljiviju prednost pred pratnjom, a u posljednjih deset krugova Britanac je počeo stiskati Vettela.

Bilo je očigledno da je McLaren u boljem stanju od Red Bull Renaulta i Hamilton se doslovno prislanjao na stražnji dio Vettelova bolida. Pokušavao ga je proći na svakom dijelu staze, lovio ga u zavojima i na otvorenom, a na kraju je šansu dočekao četiri kruga prije kraja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon preticanja više nitko i ništa nije moglo zaustaviti Hamiltona na putu prema pobjedi, pa je u preostala četiri kruga napravio pet sekundi u odnosu na Nijemca. I iza njihovih leđa se vodila borba, a na kraju je u tom duelu bolji bio bolid Red Bulla, odnosno, Webber je osvojio treće, a Button četvrto mjesto.

Dva Ferrarija su bila šesta (Massa) i sedam (Alons), a Mercedesovi vozači peti (Rosberg) i sedmi (Schumacher). Karavana Formule 1 se seli u Europu. Velika nagrada Turske u Istanbulu se vozi 8. svibnja.

Velika nagrada Kine, rezultati:

1. Hamilton (McLaren Mercedes) 1h36:58.226

2. Vettel (Red Bull Renault) + 5.198

3. Webber (Red Bull Renault) + 7.555

4. Button (McLaren Mercedes) + 10.000

5. Rosberg (Mercedes) + 13.448

6. Massa (Ferrari) + 15.840

7. Alonso (Ferrari) + 30.622

8. Schumacher (Mercedes) + 31.026

9. Petrov (Renault) + 57.404

10. Kobayashi (Sauber) + 1:03.273

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine