Obavijesti

Sport

Komentari 8

Vodio, pa izgubio u fotofinišu: Anderson bolji od 'doktora Ive'

Vodio, pa izgubio u fotofinišu: Anderson bolji od 'doktora Ive'
1

'Div sa Šalate' imao je sve na pladnju, ali nažalost dva odlična udarca Andersona preokrenula su meč. Ivo Karlović izgubio je u odlučujućem tie breaku trećeg seta nakon što je vodio 5-2

VIDEO

Klasičnih 6-7,7-6,6-7 za veliku pobjedu Kevina Andersona.  Ivo Karlović dobro je namučio šestog na svijetu i nakon duga dva sata i 47 minuta lavovske borbe izgubio od favoriziranog protivnika.

Prvi je set otišao na stranu Južnoafrikanca koji je iskoristio tri Ivine pogreške u tie-breaku i zasluženo poveo u finalu. Ali znao je doktor da mora čekati svoju priliku te je isto i učinio. 

U drugom je setu strpljivo branio svoj servis, a u devetom gemu drugog seta obranio je praktički tri meč lopte. Gubio je 40:0 na svom servisu, ali s pet vezanih poena stavio je momentum na svoju stranu. Opet se igrala trinaesta igra, a Anderson je kod 1-0 za Karlovića napravio dvostruku grešku za Ivin mini break. 

Sve se dobro nastavilo jer je i za 5-1 pogriješio Anderson pa je 'Div sa Šalate' u tie breaku pobijedio 7-2. U drugom setu 'doktor' je imao 100% uspješnosti na prvom servisu sa osvojenih 26 od 26 poena.

U odlučujućem je setu 'doktor' bio hladan kao Sljeme i držao svoj servis sve do posljednjeg servis gema u meču. Anderson je tada dva puta odlično reternirao i otišao na 40:15 i dvije break-meč lopte. Zatim je Ivo ispalio dva asa i još jednom spasio meč. Dva druga servisa odvela su ga u odlučujući 39. gem.

Anderson je poveo 1-0 odličnom forhend paralelom. Ivo odgovara odličnim as servisom, a na 2-1 odlazi uz puno sreće jer Andersonov lob odlazi u aut. Zatim igra živaca - netko je uzviknuo aut na 'doktorov' slice, a Kevin Anderson je ispalio loptu u aut. Glavni sudac dao je mini-break Karloviću, a Južnoafrikanac je s njim krenuo u žustru raspravu, no to mu nije pomoglo.

I treći put promašio je Anderson prvi servis u tie breaku, ali odličnim reternom Ivinog slicea šesti igrač svijeta potvrdio je svoj servis. Odgovorio je Ivo odličnim servisom, ali i udarcem turnira za 5-2, Anderson nije znao što ga je snašlo. Opet je Kevin promašio prvi, ali pogodio drugi servis i došao na 5-3.

Ali tada je uslijedio šok. Anderson je odličnim prvim servisom došao na 5-4, ali i na 5-5 nakon što je oduzeo mini-break prednosti na Karlovićevom drugom servisu. Još jedan drugi servis i Ivo je prosuo veliku prednost, pokazao je Anderson zašto je šesti na svijetu.

Treću meč loptu Južnoafrikanac je zakucao za vrijednu pobjedu u finalu Punea.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica