Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Volontirali smo za klub, a vani su nas častili pivom i kolačima'

'Volontirali smo za klub, a vani su nas častili pivom i kolačima'
5

Medveščak je u posljednjoj utakmici u EBEL-u izgubio od Znojma u Ledenoj dvorani 11-2. Na tribinama je bilo 3500 gledatelja, a za 'medvjede' su posljednjih tjedana igrali samo domaći dečki

VIDEO

Bilo je i suza na tribinama, vidjelo se koliko to ljudima znači. Koliko vole Medveščak i koliko im je žao što se klub našao u ovakvoj situaciji, rekao nam je Domen Vedlin (32), trener i igrač u zagrebačkom klubu.

Medveščak je posljednju utakmicu u EBEL-u odigrao u nedjelju navečer. Lako je moguće da je to posljednja utakmica zagrebačke momčadi u ovoj ligi uopće. Financijski problemi učinili su svoje. Znojmo je u Ledenoj dvorani pobijedio 11-2.

- Hvala navijačima, pa njih 3500 je došlo na tribine u ovoj posljednjoj utakmici - kaže nam Bruno Fičur (21) i nastavlja:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bio nam je to 26. poraz zaredom u ligi. Jednostavno, nismo se posljednjih tjedana nikako mogli nositi s profesionalcima iz drugih klubova. Mi smo amateri i praktički smo igrale utakmice bez treninga.

Bruno je centar, u hokeju je od četvrte godine.

- Doista, nije nam bilo lako u ovim utakmicama. Primjerice, prošlog tjedna u Salzburgu smo imali samo deset igrača. Imali smo dva golmana i samo dvije linije sa po pet igrača. Odmarali bi se u prosjeku 30-ak sekundi, a onda bi se morali vratiti na led. Protivnici bi jako ušli u utakmici, zabili bi nekoliko golova, a onda bi ipak malo spustili tempo. Nisu više tako jako klizali, nisu igrali svom snagom - rekao je Fičur i dodao:

Pokretanje videa...

Hokejaši Medveščaka istupili iz EBEL lige 00:40

- Mi smo posljednjih tjedana u klubu volontirali. Moram reći da su nas i navijači i igrači ostalih klubova ugodno iznenadili. Dobili bismo ovacije gdje god bismo gostovali, a i igrači bi na nam rukovanju znali čestitati na hrabrosti i borbi. U Bolzanu i Salzburgu smo dobili i nagrade. Poslije utakmice su nas počastili pivom, tortom i kolačima.

Medveščak doista posljednjih tjedana proživljava jedno od najtežih razdoblja u svojoj povijesti. Nitko ne zna što će se dogoditi.

- Mi smo igrali utakmice bez treninga. Neki od nas igraju na dvije strane. Igrali su u EBEL-u i u drugoj ligi Slovenije. Znalo nam se dogoditi da imamo i po šest-sedam utakmica u deset dana - kaže Luka Jarčov (22), desno krilo "medvjeda". 

On je u EBEL-u igrao za Medveščak, a u ligi Slovenije igra za Zagreb.

- Ne znamo što će se dogoditi - rekao je Damir Buković i dodao:

- Bilo je lijepo vidjeti sve te ljude koji su nas dolazili podržavati unatoč porazima.

Damir je završio ekonomiju, Bruno studira Geološko inženjerstvo, a Luka je student Kineziologije. Hokej im je svima velika ljubav.

- Vidjet ću što ću sad, želim se profesionalno baviti ovim sportom. Vani profesionalci u EBEL-u zarađuju između 3000 i 6000 eura. Obožavam hokej, navijač sam Edmonton Oilersa. Triput sam bio u Kanadi na njihovim utakmicama. Zaljubio sam se u ovaj sport i htio bih ga igrate i dalje, ali ne više kao amater - rekao nam je Bruno Fičur.

Ovi su momci posljednjih tjedana bili pravi heroji Medveščaka. Kluba koji je igrao EBEL, kluba koji je igrao KHL, a sad je pitanje u kojoj će ligi igrati idućih godina. 

- Mi smo dali sve od sebe. Da smo barem mogli trenirati između utakmica, onda bismo sigurno bili i malo bolji. Ne bismo baš gubili s tolikom razlikom - rekao je Luka.

Ledena je posljednjih godina bila dom dobrih hokejaških utakmica, punio je Medveščak i Arenu, ali sad nitko ne zna odgovor na pitanje kako dalje... 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu