Obavijesti

Sport

Komentari 30

Vozio je taksi kako bi preživio, danas ga slavi cijela Kolumbija

Vozio je taksi kako bi preživio, danas ga slavi cijela Kolumbija
7

Jose Pekerman (64) bio je veznjak. Prekinuo je karijeru u 28. godini zbog ozljede. Vozio je taksi kako bi preživio. Danas je izbornik Kolumbije i jedan od heroja nacije

VIDEO

Jose Nestor Pekerman Krimen puno je ime i prezime Argentinca na klupi kolumbijske nogometne reprezentacije. Pekerman je jedan od zaslužnih za to što je predsjednik Juan Manuel Santos skratio radni dan svim Kolumbijcima kako bi mogli gledati povijesni četvrtfinale s Brazilom.

Tko je Jose Pekerman? Argentinac je bivši nogometaš, no igrao je samo za dva kluba u karijeri koju je završio u 28. godini. Počeo je u Argentinos Juniorsima, a potom je preselio u Medellin. Nakon ozljede koljena rekli su mu da je gotovo s nogometom.

Kako bi preživio, Pekerman je od brata posudio automobil i vozio taksi ulicama Buenos Airesa. U isto vrijeme ostao je u nogometu treniravši mlađe uzraste. 

- Vozio sam taksi, a onda mi je predsjednik Argentinos Juniorsa rekao kako želi da preuzmem kompletnu brigu oko treninga i načina rada u mlađim kategorijama - rekao je današnji izbornik Kolumbije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tri svjetska naslova s mladima pa preselio na klupu seniora

Nakon rada s mlađim uzrastima u Argentinos Juniorsima, preselio se u Čile gdje je vodio Colo Colo. Vratio se u Argentinu i preuzeo U-20 argentinsku reprezentaciju. Bio je na čelu mladih "gaučosa" do 2001. godine i osvojio je tri svjetska prvenstva. 

Potom preuzima Argentinu i na SP-u 2006. godine vodi je do četvrtfinala. Ispao je od Njemačke i podnio ostavku.

Na mjesto izbornika Kolumbije došao je 2012. godine. Plasirao se na SP što je Kolumbiji bio prvi put nakon 1998. godine. Predsjednik Manuel Santos dao mu je kolumbijsko državljanstvo i Jose Pekerman je postao kolumbijski junak. 

SP Brazil, četvrtfinale:

  • Brazil - Kolumbija (22 sata)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu