Obavijesti

Sport

Komentari 4

Gdje gledati Ligu prvaka? Kova i Gvardiol nisu otišli put Danske, Modrić čeka priliku u Njemačkoj

Gdje gledati Ligu prvaka? Kova i Gvardiol nisu otišli put Danske, Modrić čeka priliku u Njemačkoj

Novinari nisu vidjeli Matea Kovačića i Joška Gvardiola na prvih 15 minuta treninga u Danskoj, a Pep Guardiola je rekao da im treba više odmora. Modrić bi mogao dobiti priliku s obzirom na ozljedu Judea Bellinghama

VIDEO

Dva mjeseca nakon posljednjih utakmica grupne faze Lige prvaka, pred nama su prve utakmice osmine finala elitnog europskog natjecanja. Od 21 sat nas očekuju dvije utakmice u kojima su klubovi trojice hrvatskih reprezentativaca - Mateo Kovačić (29) i Joško Gvardiol (22) u Manchester Cityju te Luka Modrić (38) u dresu Real Madrida, a 'građani' i 'kraljevi' odlaze na gostovanja.

Nakon što su nanizali šest pobjeda u grupnoj fazi, po dva puta protiv RB Leipziga, Young Boysa i Crvene zvezde, izabranici Pepa Guardiole nastavljaju put prema obrani trofeja. Dugo je vremena španjolski strateg imao 'kraću klupu', ali sad su mu svi igrači na raspolaganju što će mu jako dobro doći s obzirom na FA Kup, 'dvostruke' tjedne u Premiershipu te Ligu prvaka.

Ždrijeb Lige prvaka: Modrićev Real ide u Njemačku, Gvardiol i Kova u Dansku! Barca na Napoli
Ždrijeb Lige prvaka: Modrićev Real ide u Njemačku, Gvardiol i Kova u Dansku! Barca na Napoli

Iako su prema kladionicama ogromni favoriti, Guardiola je istaknuo da njegova momčad 'mora biti spremna na patnju' u danskom Kopenhagenu. 

- Više nego ikad osjećamo se dobro u Premiershipu i Ligi prvaka, želimo ponovno otići do kraja. Imamo odlične karaktere i osobnosti u svlačionici što se tiče reakcije u teškim trenucima. Kad sam stigao prije osam godina, pitao sam se je li ovo natjecanje previše za nas, imali smo nekoliko teških trenutaka i poraza, ali odrasli smo i došli u poziciju s dva finala i jednim polufinalom u zadnje tri godine. Iskustvo mi govori da je prva utakmica osmine finala uvijek teška, moramo biti spremni na patnju - objasnio je Guardiola.

Champions League - Group G - Manchester City v BSC Young Boys

Novinari koji se nalaze na licu mjesta istaknuli su da u prvih 15 minuta treninga nisu vidjeli hrvatske reprezentativce, a kasnije su i sami 'građani' objavili kako Gvardiol i Kovačić nisu putovali s momčadi. No, Pep je istaknuo kako su oni dobro, samo im je trebao koji dan više odmora.

Manchester City je veliki favorit u Danskoj, tečaj na pobjedu Pepove družine je samo 1,25. Na remi je 6,9, a na Kopenhagen 15. Na prolazak Cityja u četvrtfinale je 1,06 (Kopenhagen 21), na Realov 1,33, a na Leipzigov 3,5. City je i prvi favorit za osvajanje Lige prvaka, s tečajem do 3, a kladioničari Real vide kao trećeg favorita, s koeficijentom između 6 i 6,50. Ispred njega je Bayern.

Bellingham se ozlijedio, hoće li Ancelotti ubaciti Modrića?

Kao i City, Madriđani su pobijedili svih šest utakmica grupne faze protiv Union Berlina, Brage i Napolija. U njima je minute skupljao kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, a trener Carlo Ancelotti nije ga istaknuo na konferenciji za novinare prije utakmice.

- Nikad ne mislimo na one koji ne mogu igrati, mislim da je fer misliti na one koji su s ovdje. Jude Bellingham nije s nama, ali pobijedili smo četiri od četiri susreta u kojima ga nije bilo. Zamijenili su ga Brahim i Joselu, bili su jako dobri - objasnio je Ancelotti i nije govorio o našem Luki Modriću.

LaLiga - Real Madrid v Atletico Madrid

Koeficijent je na pobjedu Reala 2,25, na remi 3,8, a na Leipzigov trijumf 3,15. Kladioničari Real vide kao trećeg favorita, s koeficijentom između 6 i 6,50. Ispred njega je Bayern.

Ove sezone igraju bolje nego ikad u La ligi, 'kraljevi' imaju tek jedan poraz, a za vikend su 'pregazili' Gironu (4-0) te otišli na pet bodova prednosti ispred prvog konkurenta, a mnogi navijači se nadaju da će se vratiti na tron i u Ligi prvaka.

Spanish football La Liga match - Getafe vs Real Madrid

U posljednje je dvije utakmice Luka Modrić ulazio s klupe, dok je u Ligi prvaka znao dobivati cijele utakmice. Tako bi se mogao naći u početnih 11 i večeras. Obje utakmice počinju u 21 sat, a prijenos iz Leipziga možete pratiti u programu Arene Sport 1, dok utakmicu iz Kopenhagena možete gledati na Areni Sport 3.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše