Sport

Komentari 33

Vranješ: Ademi je Dinamu pola momčadi, a Hajduk sad stvarno može ići u smjenu generacije...

Vranješ: Ademi je Dinamu pola momčadi, a Hajduk sad stvarno može ići u smjenu generacije...

Dinamo u veznoj liniji igra brže, dok kod Hajduka samo Fossati igra na dva dodira. Gledao sam danas i juniore Hajduka, tamo već ima igrača koji nisu lošiji od nekih pojedinaca iz prve momčadi...

Rezultat je na kraju pošten. Dinamo je po meni bolja momčad, ima konkretnije igrače, ali i to iskustvo europskih utakmica, no Hajduk je danas zaslužio bod, kaže nam Jurica Vranješ (41).

Hajduk i Dinamo remizirali (1-1) su u još jednom velikom derbiju hrvatskog nogometa. Zagrepčani su poveli pogotkom Majera, krajem prvoga dijela izjednačio je Livaja. 

- Joško Gvardiol je stvarno top razina, tko god prati nogomet sve mu je jasno. Tu su Ivanušec i Oršić, vrlo brza i motorična krila, ali mene jako zanima kako bi ovaj derbi izgledao bez Arijana Ademija. Ma on je Dinamu pola momčadi, takvog igrača jednostavno ne možete nadoknaditi, nema šanse - priča Jurica Vranješ, pa dodaje:

- Drago mi je što su mladi igrači Hajduka poput Biuka i Ljubičića pokazali da mogu, da su s pravom dio prve momčadi. OK, možda se Ljubičić još malo traži, ali budite sigurni da će on uz igrača poput Livaje jako napredovati. Ma gledao sam i juniore Hajduka, tu sigurno ima dva-tri igrača koji odmah mogu upasti u prvu momčad. Vjerujem kako u Hajduku znaju kakvu kvalitetu imaju u juniorima, a žele li napraviti smjenu generaciju sada imaju sjajnu priliku.

Bivšeg hrvatskog reprezentativca oduševila je otvorena igra, derbi bez previše prekršaja...

- Da, igralo se pošteno, igračima svaka čast. Dinamo je bolji u kombinatorici, dok Hajduk osim Fossatija u veznom redu nema igrača koji može igrati iz dva dodira, drugi igrači uglavnom muče loptu. Ali vidjeli smo i sami, čim bi oni to odigrali na brzinu, spojili dva-tri dodavanja, pa na strani pronašli Biuka to bi imalo smisla. I na taj bi način uspijevali ugroziti Dinamo. Opet, Dinamo u veznoj liniji igra jednostavnije; Ademi, Jakić i Majer brže razigravaju suigrače, a na krilnim su pozicijama jako opasni.

Na koncu su svi zadovoljni osvojenim bodom...

- Kad se na kraju podvuče crta, to je najrealniji ishod. Ne znam zašto su "modri" tako brzo vadili Ivanušeca, on mi je izgledao korektno, motoričan je igrač, uvijek opasan. Ma Dinamo prema naprijed ima igrače koji su klasa više, kako u HNL-u, tako i u Europi. Baš su dobro posložena momčad, imaju glavu i rep, stalno na terenu djeluju stabilno.

Hajduk i dalje pokazuje kako u Splitu rastu sjajni klinci, mlade nade koji se ne plaše velikih utakmica...

- Hajduku je najvažnije bilo ne izgubiti, zadržati tu neku pozitivu do kraja sezone. Oni su u posljednje vrijeme izbacili Ljubičića i Biuka kojeg sada treba istrpjeti. Pa i kada mu ne bude išlo, on igra u dva pravca, sjajno se razvija. A znam da Splićani u juniorima ima igrače koji već na ljeto mogu upasti u prvu momčad, a koji nisu ništa lošiji od nekih pojedinaca koji sada igraju za Hajduk. Kažem, sada je pravo vrijeme za smjenu generacija - završio je Vranješ.

Najčitaniji članci