Obavijesti

Sport

Komentari 105

Kruno i njegov 'romb' jedva su dobili Lokomotivu u Maksmiru

Kruno i njegov 'romb' jedva su dobili Lokomotivu u Maksmiru
7

Dinamo je dobio Lokomotivu 1-0 golom Čopa. Na klupi Dinama treći put "osvanuo" je Kruno Jurčić. Bila je ovo osma pobjeda Dinama u osam utakmica protiv "lokosa"

VIDEO

Tradicije su tu da se ruše, najavio je gradski derbi Dinama i Lokomotive gostujući trener Tomislav Ivković.

No tradicije će tu biti još neko vrijeme. Jer Dinamo je upisao osmu pobjedu u isto toliko utakmica protiv Lokomotive. "Modri" su pred točno 943 navijača, koliko su ih izbrojali "kentauri" na maksimirskim tribinama, dobili Lokomotivu 1-0 golom Duje Čopa.

Na klupi Dinama bilo je poznato lice. Kruno Jurčić započeo je svoj treći mandat u Dinamu pobjedom. Povratkom Krune, opet smo vidjeli njegov famozni "romb" od četvorice veznih igrača. 

Naprijed je igrao s Beqirajom i Čopom. Upravo je ovaj potonji zabio za 1-0 u 20. minuti utakmice. Lokomotiva je izgubila loptu, Ademi je dodao do Beqiraja, ovaj je proslijedio Čopu i na semaforu je zasvijetlilo 1-0.

Pred kraj prvog dijela Ivan Kelava s dvije sjajne intervencije spriječio je izjednačenje. Prvo je obranio Andreju Kramariću, potom Goranu Zakariću. Dvije stopostotne šanse za Lokomotivu.

Dinamo nije pokazao ništa posebno. A Lokomotiva je čekala i prijetila. Zakarić je u 71. minuti pogodio stativu. Bilo je to veliko upozorenje "modrima" koji obično oko 70. minute staju. Ponestaje im snage i to se vidi iz zadnjeg reda tribine. 

To bi trebalo biti područje kondicijskog trenera Zvonka Komesa koji je došao u paketu s Krunoslavom Jurčićem. Jer svako stajanje nakon 70. minute kaznit će kijevski Dinamo koji u utorak stiže na Maksimir.

Kruno se vratio, Dinamo se vratio na pobjedničke staze i sad se čeka utorak. Poraz donosi izjednačavanje negativnog rekorda Anderlechta od 12 uzastopnih poraza u Ligi prvaka, a bod ili pobjeda nadu u neke bolje dane...

Kruno, jesi to ti?

Kruno Jurčić poznat je po osebujnom stilu vođenja utakmica. Skače po aut-liniji i tjera četvrtog suca da trči za njim više nego neki njegovi igrači na terenu. Danas je bio miran. Sjedio je na klupi i mirno gledao utakmicu. Prvi put se digao u 45. minuti susreta. Neki novi Kruno?

Žuti karton? Ma nije! Je? Ma, nemoguće...

U utakmicama Dinama i Lokomotive često se spominju riječi "prijateljska utakmica", "mlađi brat", "odrađivanje posla"... Tome u prilog zasigurno ide i detalj iz 39. minute utakmice. Tad je pao tek treći žuti karton u povijesti međusobnih susreta Dinama i Lokomotive. Sretnik je bio Domagoj Vida.

Evo nam opet "romba", Ibanez se vratio u prvih 11

Kruno je zaigrao sa svojim prepoznatljivim "rombom" u veznom redu. Arijan Ademi bio je zadnji vezni, Sammir je bio ofenzivni vezni, Kovačić lijevo, a Brozović desno. Na lijevom boku je od prve minute zaigrao Luis Ibanez koji je kod Čačića uglavnom bio u drugom planu.

HNL, 18. kolo:

Dinamo - Lokomotiva 1-0 (Čop 20)

Inter - Split 0-2 (Rebić 45, Belle 69)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu