Obavijesti

Sport

Komentari 17

Vratio se pod toranj: Gordan Giriček prvo pojačanje Cibone

Vratio se pod toranj: Gordan Giriček prvo pojačanje Cibone
5

Gordan Giriček potpisao je ugovor sa Cibonom do kraja sezone. Momčadi bi se trebao priključiti već u nedjelju, a prvu utakmicu odigrati u utorak protiv Partizana

VIDEO

Bivši hrvatski reprezentativac Gordan Giriček (33) vratio se u Cibonu! Gira je prvo igračko pojačanje nakon što je nova uprava na čelu s Lovrićem i Antunovićem preuzela kontrolu nad posrnulim zagrebačkim sportskim divom. Predstavljanje bivšeg hrvatskog reprezentativca je u ponedjeljak, a iako nije trenirao u posljednje vrijeme, mogao bi biti u momčadi već u utorak protiv Partizana.

Prilikom preuzimanja Cibone Lovrić je obećao struju, grijanje, telefon, božićnice i - pojačanja. Ovo posljednje zvučalo je kao utopija, većina je s podsmjehom slušala obećanja, no dolazak Gordana Giričeka pokazao je da Lovrić nije 'mlatio praznu slamu'. Povratak iskusnog Gire velik je dobitak za sve te Radulovićeve klince koji su se hrabro borili u Euroligi, ali se strašno muče i u ove godine prosječnom NLB-u.

Iako se godinama već 'svađa' sa zagrebačkim navijačima te je nekoliko puta ponovio da ne želi u Cibonu dok je takva atmosfera na tribinama Draženova doma, Gordan je posljednjih dana govorio da dres 'vukova' nije tako daleka opcija kao do sada. Navijači zagrebačkog kluba tako su jutros dobili značajan poklon pod bor i sve što sada trebaju jest zakopati 'ratnu sjekiru' i podržati novi brak Giričeka i Cibone.

Vratio se nakon 10 godina

Zainteresiran sam za povratak. Ipak je to moj klub, tu sam počeo karijeru, rekao je jučer Gira za Sportske novosti, a samo dan kasnije, čini se, sve je gotovo. Gordan se nakon 10 godina vratio tamo gdje je započeo svoj košarkaški put.

U Ciboni, u koju je došao iz Jedinstva, je počeo još davne 1993. godine kao izrazito talentirani klinac. Predviđali su mu veliku karijeru i uspjehe u najboljoj ligi svijeta, NBA-u. Već na samom početku karijere  pokazao je da se košarkaški učitelji nisu prevarili i da su 'vukovi' dobili novog 'strašnog' igrača. U Ciboni je postao reprezentativac i glavni igrač. Iz sezone u sezonu igrao je sve bolje, a ubrzo ga je uočio i skaut Dallasa, koji ga je izabrao u drugom krugu drafta kao 40 pick. U Ciboni se zadržao do 2001., kada prelazi u CSKA. Nakon jedne sezone  u Moskvi napokon odlazi u NBA.

Dallas ga je odmah '99. mijenjao te preko Spursa, u kojima nije odigrao niti jednu utakmicu, i CSKA odlazi u Memphis. U prvoj utakmici za Grizzliese zabio je 29 koševa. Iako je imao dobar prosjek koševa, 11.2 po utakmici, Gira je sljedeće sezone mijenjan u Orlando gdje je i igrao najbolju košarku u svojoj NBA karijeri. U SAD-u je promijenio pet klubova (Memphis, Orlando, Utah, Philadelphia i Phoenix) i bio posljednji hrvatski košarkaš koji je nešto značio u najjačoj ligi svijeta, a 2008. se vratio u Europu. Dvije sezone odigrao je za turski Fenerbahče. Od kraja prošle sezone je slobodan igrač i povratak u Cibonu nekako se i očekivao.

- Volio bih zaigrati u Ciboni još jednom i završiti tu karijeru - rekao je jučer Gira. Od danas je novi igrač Cibone i posljednje godine u plavom dresu doista bi bile lijep kraj jedne velike karijere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti