Obavijesti

Sport

Komentari 22

Vrba: Bit će nam teže igrati na Maksimiru nego u Beogradu...

Vrba: Bit će nam teže igrati na Maksimiru nego u Beogradu...
1

Dinamo jako poštujem, težak je to suparnik i razine Slavije Prag. Ne mogu reći kakav će biti ishod utakmice, ali imam vjeru u momčad, rekao je trener Viktorije Pavel Vrba dan uoči utakmice

VIDEO

Češki prvak Viktoria Plzen stigao je u Zagreb pun vjere da može potvrditi prošlotjednu pobjedu u Češkoj (2-1) i pred punim Maksimirom izboriti osminu finala Europske lige protiv Dinama (četvrtak, 18:55, Arena Sport 3).

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:46

Viktoria ima iskustva u ovoj fazi Europske lige, a prošle je sezone baš u ovo vrijeme izbacila Partizan odigravši 1-1 u Beogradu pa pobijedivši 2-0 na svom stadionu.

- Poštujem Partizan, ali mislim da je Dinamo ipak kvalitetniji i bolji protivnik. Bit će to teža utakmica nego prošlogodišnja u Beogradu - rekao je trener Viktorije Pavel Vrba, koji zna kako još ništa nije riješeno:

- Pozitivno je što smo preokrenuli tu prvu utakmicu, ali konačan rezultat znat će se tek sutra. Naravno, pozitivno je pobjeđivati i zadržati dobru atmosferu u momčadi.

 

Je li draže proći skupinu Lige prvaka pa igrati protiv vrhunskih protivnika ili kao trećeplasirani nastaviti natjecanje u Europskoj ligi pa zaigrati s momčadima drugog ranga, kao što je Dinamo?

- Nije to toliko bitno kategorizirati, svejedno je. Znam da je to treće mjesto koje smo postigli bio vrhunac i želimo se koncentrirati na to da nastavimo pobjeđivati - kaže Vrba, koji zna kako je Dinamo protiv Slaven Belupa u nedjelju (3-0) izmiješao cijelu momčad i da na toj utakmici nije mogao vidjeti puno toga:

- Mislim da će doći do velikih promjena, sigurno hoće jer Dinamo je dovoljno kvalitetan da si može priuštiti tolike izmjene. Mislim da će sastav biti sličan prvoj utakmici u Češkoj, ali doći će do promjena na dvije pozicije.

Mijenjat će i Vrba. Kapetan Roman Hubnik zbog kartona ne može igrati pa će netko drugi na stopersku poziciju. Nagađa se kako bi to mogao biti veznjak Roman Prochazka.

Zagreb: Konferencija za medije FC Viktorie Plzen

- Znam rješenje za tu situaciju. Nažalost, pripremali smo se samo jedan dan jer nismo imali više vremena.

Viktoria je u nedjelju u ligaškom derbiju pobijedila Slaviju Prag 2-0, dok je Dinamo imao nešto lakšu utakmicu.

- Ne bi to trebao to biti tako značajan problem jer nismo imali tako visok ritam utakmica dosad, mislim da ćemo biti na optimalnoj razini. Doći će do izmjena, imamo bogatu momčad i možemo mijenjati. Dinamo jako poštujem, težak je to suparnik i razine Slavije Prag. Ne mogu reći kakav će biti ishod utakmice, ali imam vjeru u momčad - zaključio je Vrba na konferenciji za novinare na Maksimiru.

Havel dobio sina: Moram se koncentrirati na nogomet

Bek Milan Havel trebao bi zaigrati na desnoj strani iako mu je prirodnija lijeva, a imat će dodatan motiv jer mu se u utorak rodio sin.

- To je jako radostan događaj, veselim se tome i to može doprinijeti samo pozitivno, ali moram se koncentrirati na nogomet - rekao je Havel i dodao:

- To neće biti laka utakmica, znamo da će biti teških situacija, ali vjerujemo da imamo snage da pobijedimo i prođemo u drugi krug.

Zagreb: Konferencija za medije FC Viktorie Plzen

Havel je svjestan da ga čeka ispunjen stadion, ali ne misli kako će njegova momčad imati problema zbog 30.000 navijača "modrih".

- Znamo kakva je situacija, da je rasprodano i to je bolje nego da nedostaje navijača. Veselimo se i mislimo da će biti super atmosfera.

Česi su u europskim okvirima puno iskusnija momčad, prezimili su pet puta u posljednjih osam sezona.

- To je svakako prednost za nas. Cijela je momčad iskusna u ovoj fazi natjecanja i imamo potencijala proći dalje - kazao je Havel.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica