Obavijesti

Sport

Komentari 40

Vrhunski boks u Manchesteru: Usyk teško nokautirao Bellewa

Vrhunski boks u Manchesteru: Usyk teško nokautirao Bellewa
1

NEPORAŽEN Ukrajinac je u osmoj rundi sjajno izgradio priliku za ubojitu ljevicu koja je Bellewa poslala u težak nokaut. Dvije vezane serije otvorile su Britanca i meču je bio kraj

VIDEO

Kakvu boksačku poslasticu smo imali priliku gledati. Oleksandar Usyk nokautirao je Tonyja Bellewa i zadržao status ujedinjenog prvaka lakoteške kategorije. Fantastičan lijevi kroše sjeo je na bradu Bellewa u osmoj rundi nakon kojeg se nije uspio oporaviti.

>> VIDEO NOKAUTA POGLEDAJTE OVDJE

Britanac je, uzevši u obzir sve okolnosti i predviđanja, sjajno defenzivno i taktički odrađivao meč do tog trenutka. No, Ukrajinac je u toj osmoj rundi sjajno izgradio priliku za ubojitu ljevicu koja je Britanca poslala u težak nokaut i - mirovinu kakvoj se nije nadao.

Nakon što je svoja posljednja dva meča, oba protiv Davida Hayea, odradio kao teškaš, Tony Bellew ponovno se spustio u lakotešku kategoriju gdje je prije dvije godine držao naslov svjetskog prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovoga puta protivnik je bio neporaženi Oleksandar Usyk, sjajni Ukrajinac koji je u srpnju ove godine ujedinio sve svjetske pojase jednoglasnom odlukom protiv Murata Gassieva. Bio je to prvi put da je netko u lakoteškoj ujedinio sve svjetske naslove što samo govori o kakvom boksaču se radi.

- Nikakav strah nisam vidio i njegovim očima. On je imao pogled luđaka - rekao je Bellew uoči meča nakon službenog vaganja.

Sam Anthony Joshua rekao je da bi navijao za Usyka da Bellew nije njegov sunarodnjak i to dočarava koliko je Ukrajinac ustvari dobar.

I tako je i bilo. Usyk je dominirao cijeli meč iako je Bellew izgledao atraktivnije, pogotovo kada je sjajno eskivirao i zvao Ukrajinca na razmjenu udaraca.

Na koncu je nakon sjajne dvije vezane serije primio lijepo izgrađenu ljevicu zbog koje je pao kao pokošen. Pridigao se, ali nekoliko minuta nije bio svjestan što se dogodilo. Tek nakon što je shvatio na koji način je izgubio, Bellew je zaplakao.

Nakon što je došao k sebi nekoliko puta je naglasio da je Usyk najbolji šampion protiv kojeg se borio i nekolicinu puta ga poljubio u čelo.

Prema svemu sudeći, Usyk bi sada trebao u tešku kategoriju jer je svoje u lakoteškoj dokazao. A i vrijeme je za zaraditi ozbiljniji novac u karijeri. S druge pak strane, Bellew je spominjao odlazak u mirovinu nakon ovog meča. Nekako je teško za povjerovati da se boksač poput njega umirovio na ovakav način.

TIJEK MEČA:

  • Prva runda protekla je u velikom ispitivanju s obje strane. Oba boksača ušla su vrlo oprezno i gledali smo puno nadmudrivanja i ispitivanja na početku meča. Suprotno onome što je Usyk najavljivao.
  • Druga runda bila je puno zanimljivija. Usyk je krenuo odlučnije, ali opet je to bilo jalovo i van svih očekivanja. To je osjetio i Bellew, kojem je u jednom trenutku dojadilo pa je pozvao Ukrajinca na razmjenu udaraca. Uspio ga je navući i zaiskrilo je.
  • Usyk je konačno preuzeo inicijativu u trećoj rundi i izgledao je nadmoćnije. Lijepo je pogađao s distance pa izlazio na sigurnu udaljenost. No, opet je dojam bio da je Bellew bio tvrđi i da je plasirao neke teže udarce. Ipak, Usyk je bio aktivniji.
  • Školski i onako kako priliči njegovom stilu, Usyk je 'pikao' Bellewa u četvrtoj rundi. Cijela četvrta runda Usykova boksa bila je ona prepoznatljiva ukrajinska škola koju su pokrenula braća Kličko.
  • Peta je bila ista kao prethodna, a Bellew je konačno više pokazao u šestoj kada je nekoliko tvrdih desnica sjelo na Usykovoj glavi.
  • Sedma runda protekla je tako što je Usyk držao Bellewa na konopcima i u kutevima. No, Britanac je izvanredno eskivirao i plesao oko Ukrajinca pa onda sjajno kontrirao. Sjajan defenzivan boks pružio je Bellew i isprovocirao Usyka na svoju desnicu.
  • U osmoj rundi smo prvi put vidjeli klinč na meču. Usyk je kondicijski stajao puno bolje, a njegov položaj tijela odavao je bolji dojam. Tako je i bilo jer je polovicom osme runde nekoliko sjajnih udaraca plasirao Ukrajinac, vezao dvije fantastične serije i pogodio Bellewa direkt u bradu. Britanac se složio kao pokošen i momentalno se vidjelo da je meču kraj. Izvanredan nokaut Oleksandra Usyka kojim je ostao ujedinjeni prvak lakoteške kategorije.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine