Obavijesti

Sport

Komentari 16

Vrsaljko otkrio najemotivniji trenutak u dresu reprezentacije

Vrsaljko otkrio najemotivniji  trenutak u dresu reprezentacije
3

Teško je izabrati trenutak. Hrvatska reprezentacija nije trenutak, to je jedna obveza, odgovornost i emocija koja traje već punih 16 godina, kazao je Vrsaljko, ali se na kraju ipak odlučio

Nakon jedanaest i pol godina i (samo) 52 utakmice u dresu hrvatske reprezentacije, Šime Vrsaljko oprostio se od iste. Kako kaže, tako je najpoštenije prema reprezentaciji, suigračima i izborniku Daliću.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Vrsaljko se dirljivim pismom u petak obratio hrvatskoj sportskoj javnosti, a kasnije za RTL otkrio koji mu je najemotivniji trenutak u dresu reprezentacije.

Hrvatska nakon produžetaka u finalu SP-a!

- Teško je izabrati trenutak. Hrvatska reprezentacija nije trenutak, to je jedna obveza, odgovornost i emocija koja traje već punih 16 godina. To me prati od U14 reprezentacije pa do danas. To je jedno iskustvo i priča koja traje. Ali kada bih morao izabrati to je definitivno pobjeda protiv Engleske i plasman u finale Svjetskog prvenstva - kazao je Vrsaljko pa nastavio:

Vrsaljko otkrio kako je nastala snimka 'la pa-pa', ali i kakve je sve torture prolazio u domu...
Vrsaljko otkrio kako je nastala snimka 'la pa-pa', ali i kakve je sve torture prolazio u domu...
Emotivni Lovren: Šime, tužan sam, ali shvaćam te. No ti si se trebao umiroviti nakon mene
Emotivni Lovren: Šime, tužan sam, ali shvaćam te. No ti si se trebao umiroviti nakon mene

- Bilo je puno, previše lijepih trenutaka. Taj doček koji je uslijedio i sve ostalo je posljedica trenutka kada smo ušli u finale Svjetskog prvenstva. To je više od ispunjenja dječačkih snova, Bog mi je dao i više nego što sam tražio i sad bi bilo nezahvalno da idem trenutak po trenutak. Dočeci u Zagrebu i Zadru su nešto nezaboravno.

Moskva: Slavlje hrvatske nogometne reprezentacije nakon pobjede nad Engleskom

Nije teško zaključiti zašto je baš taj trenutak najemotivniji za Šimu. Tada je bio jedan od najzaslužnijih za povijesni rezultat nakon kojeg smo prvi put u svojim životima mogli reći: "Hrvatska je u finalu svjetskog prvenstva!". Kako je samo tu utakmicu odigrao... a kao 'šlag na tortu' je na isteku 68. minute fantastično ubacio za Perišića koji je nevjerojatnim golom izjednačio rezultat i odveo utakmicu u produžetke, a dalje svi znamo što se dogodilo.

Kako je Šime postao hrvatski idol i nasmijavao naciju do suza
Kako je Šime postao hrvatski idol i nasmijavao naciju do suza

POGLEDAJTE KAKO SU PROLAZNICI REAGIRALI NA DRES ZA SP: