Obavijesti

Sport

Komentari 16

Vukas: Nismo ni zaslužili dobiti. Nije bilo igrača koji može povući

Vukas: Nismo ni zaslužili dobiti. Nije bilo igrača koji može povući

Velika većina igrača nije bila u pravom ritmu, nije bilo igrača koji bi mogao povući i napraviti razliku na terenu. Probao sam mijenjati igrače, sustav, ali ništa nije upalilo, rekao je trener Hajduka Hari Vukas

VIDEO

Zaslužena pobjeda Šibenika, koji se od starta postavio i znao što želi. Mi smo bili u kontra ritmu, donosili smo krive odluke i mislim da je ovo upozorenje svima nama. Ovakve utakmice na Poljudu Hajduk mora dobivati, s više želje i htijenja. Ne možemo pričati što bi bilo da smo zabili gol u prvoj minuti, nismo uspjeli stvarati višak nakon toga, bili smo spori... - rekao je trener Hajduka Hari Vukas nakon šokantnog poraza od Šibenika 1-0 na Poljudu.

POGLEDAJTE VIDEO: Hajduk izgubio od Šibenika

Pokretanje videa...

Hajduk izgubio od Šibenika 01:00

Hajduk je protiv Šibenika napadao, pogotovo posljednjih 20-ak minuta nakon što se gost povukao u svoju polovicu. No, Vukas je bio samokritičan i nimalo zadovoljan današnjim pristupom igrača.

Povici 'Vi niste Hajduk' najbolja je ocjena igre splitske momčadi
Povici 'Vi niste Hajduk' najbolja je ocjena igre splitske momčadi

- Ako smo prijašnjih par utakmica bili na dobrom nivou, u ovoj utakmici to ne možemo reći. Nakon te prilike u prvoj minuti ušli smo u ritam koji nam nikako nije pasao. Od kombinatorike, stvaranja viška itd. Kasnili smo u dodavanju, kasnili smo u duelu... Šibenik se kasnije povukao i dobro se branio, mi smo se vrtjeli s jedne na drugu stranu i na kraju nismo ni zaslužili pobijediti.

Hajduk i Šibenik sastali se u 8. kolu HT Prve lige

Vukas je tijekom utakmice probao mijenjati sustav, odradio je zamjene za koje je mislio da će rezultirati nečim boljim. Ali odgovor s terena nije dobio. Niti jedan igrač 'bilih' danas nije bio na razini.

Igrač Hajduka srušio je Hajduk!
Igrač Hajduka srušio je Hajduk!

- Probali smo sve na poluvremenu, od promjene profila igrača i sustava. Jednostavno, velika većina igrača nije bila u pravom ritmu, nije bilo igrača koji bi mogao povući i napraviti razliku na terenu. U drugom poluvremenu mislili smo da Šibenik neće izdržati. Znali smo da će povući svoju liniju pa smo radili promjene sukladno tome. Sporo, inertno, nedovoljno.

Hajduku sada slijedi susret s Lokomotivom, koja se našla u problemima nakon što je nekolicini igrača došao pozitivan nalaz na Covid-19. Iz tog razloga, odgođena je i utakmica s Osijekom koja se trebala igrati u nedjelju u kasnijem terminu.

Utakmica Osijeka i Lokomotive odgođena zbog korona virusa!
Utakmica Osijeka i Lokomotive odgođena zbog korona virusa!

- Uvijek je to sve isto. Trebamo jednu dobru analizu, ne samo igre nego i pristupa i odgovornosti. Ne preostaje nam ništa drugo nego dobro analizirati i dobro popričati o svemu. Rezultat je majka svega, kako se kaže. Danas ga nismo imali, ali što je najgore od svega nismo imali ni igru.

Vukas je ipak pronašao trenutno rješenje. Ima viziju kako Hajduk treba igrati, a odgovor leži u susretu s Varaždinom.

- Za dobiti ovakve utakmice, pogotovo na Poljudu... Recept treba biti uragan kao protiv Varaždina. Šibenik se nije došao braniti, jesu oni bili orijentirani na obranu, ali s visokim presingom trebamo sve ispraviti.

Trener Šibenika Krunoslav Rendulić bio je itekako zadovoljan velikom pobjedom na Poljudu. Igrači su dali maksimum, izdržali silni pritisak, ali to je i bio dio taktike.

Hajduk i Šibenik sastali se u 8. kolu HT Prve lige

- Prije svega želim čestitati svojim momcima. Mi, prije svega, igramo puno bolje nego što pokazuje ljestvica i stanje na njoj. Svaku utakmicu idemo po pobjedu, i danas smo došli otvorenog garda po tri boda. Zasluženo smo dobili.

- Generalno nisam puno mijenjao taktiku tijekom utakmice. Ideja je bila napasti od prve minute, u nekim momentima smo izlazili dosta visoko, u nekima dosta često visoko stisnuli. Stavili smo tri stopera jer znamo da Caktaš igra dobro između linija i praktički je druga špica. Ovo drugo je sve bilo kako treba.

Hajduk je ipak uspio pritisnuti Šibenik pa su stizali centaršutevi s bokova.

- Hajduk je prije svega dobra ekipa i tko god dođe na Poljud ne može igrati napadački ili se braniti 90 minuta da ti Hajduk ništa ne napravi. Hajduk ima kvalitetu i znali smo da ćemo se morati braniti. Uspjeli smo.

Junak današnjeg susreta bio je Tahiti, Hajdukov igrač na posudbi u Šibeniku.

Respekt, što je to? Evo kako je hajdukovac iz Šibenika zabio i provocirao: 'Pokazao sam se...'
Respekt, što je to? Evo kako je hajdukovac iz Šibenika zabio i provocirao: 'Pokazao sam se...'

 

- Sahiti prije svega ima kvalitetu, to treba jasno i glasno reći. Njegov problem je problem kontinuiteta. Malo po malo hvata konce, nama je koristan, odradi sve što treba, defenzivu pogotovo. Danas je zabio gol.

- Znao sam da je ovo specifična utakmica i da će Hajduk dati maksimum. Svi su danas bili jako dobri, da ne nabrajam poimence.

Što dalje slijedi za Šibenik? Idući na rasporedu je Dinamo.

- Idemo utakmicu po utakmicu, Hajduk je apsolviran, malo ćemo se proveseliti i idemo se pripremiti za Dinamo. Svaka utakmica nosi tri boda. Ono što ne volim pročitati je da nemamo što izgubiti. Svaka utakmica je priča za sebe i svaka nosi tri boda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome