Obavijesti

Sport

Komentari 1

Vukojević: Srna će ostati u Donjecku, ja idem u Tursku

Vukojević: Srna će ostati u Donjecku, ja idem u Tursku
1

Polufinale Kupa Uefe donosi sudar dva ukrajinska diva, Dinama i Šahtara. U prvoj utakmici Ognjen Vukojević dočekuje kapetana Šahtara Darija Srnu

VIDEO

Ogroman je pritisak u Ukrajini. Ulaznica za utakmicu odavno već nema. Nevjerojatno je koliko su Ukrajinci ponosni što će jedan njihov klub igrati u finalu Kupa Uefe, najavio je Ognjen Vukojević četvrtak i utakmicu njegova Dinama i Šahtara u polufinalu Kupa Uefe. Prva utakmica igra se u Kijevu na Ogijevom terenu. U goste dolazi prijatelj iz reprezentacije Darijo Srna.
- Ne možete zamisliti koliko Srnu cijene u Ukrajini. Kapetan je Šahtara i vjerojatno njihov najbolji igrač. Od njega nam u ove dvije utakmice prijeti najveća opasnost - hvali Vukojević svog kapetana u reprezentaciji.
Kijevski Dinamo i Šahtar međusobno su igrali 165 puta, a Vukojevićev klub slavio je 64 puta.
- Ma, tradicija sutra neće imati veze. U posljednjih 10 godina, od dolaska Ahmetova, Šahtar je novi klub. Čujem se svaki dan sa Srnom. Ne želi se kladiti na prolaz u finale, koncetriran je na utakmicu. Znamo obojica da samo jedan od nas može vidjeti Istambul, a to ću biti ja. On će ostati u Donjecku - predviđa Ogi prolazak svoje momčadi u istambulsko finale.
Naravno, prati i događanja u HNL-u i "borbu" sa sucima Dinama i Hajduka.
- Svaki dan pratim utrku Dinama i Hajduka i svim srcem navijam za 'modre'. Bit će prvaci zbog iskustva Bišćana i Kovača te sjajnog Mandžukića. Volio bih da se više priča o igračima, a ne o sucima.
Iako ni u Ukrajini nije bajno. Veliki derbi sličan je hrvatskom. Suci su na udaru prije, poslije i za vrijeme utakmice, a prekršaji frcaju na sve strane. Redovito se događa da na tim utakmicama bude po osam žutih i četiri crvena kartona.
- Strašno, bit će i sada svega. Suci su i tu na udaru, no u Ukrajini ima pravilo da svaki klub smije jednom u sezoni zatražiti strane suce. Tako su derbije sudili Nizozemci, Talijani, Šveđani... Zadnji put Šahtar je zabio gol iz zaleđa dubokog dva metra. Šveđanin to nije sudio, što pokazuje da ni strani suci nisu jamstvo kvalitete - priča ponajbolji veznjak kijevske momčadi.
Vukojević se odlično snašao u Ukrajini, standardan je u momčadi, a svlačionicu dijeli s brojnim ukrajinskim reprezentativcima.
- U svlačionici me zafrkavaju da će uzeti bod u Hrvatskoj. Veliki su optimisti. Uvjeravaju me da imaju lakši raspored te da će na kraju biti drugi. Podsjećaju me da moramo ići u Kazahstan i Bjelorusiju te da ne znamo što nas tamo čeka. Jaki su. Prošla su vremena Ševčenka i Rebrova. Sada Ukrajina plovi na valu nekih novih igrača - završio je Vukojević priču o Ukrajincima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku