Sport

Komentari 57

Vuković se vratio kući: Osjećaj je savršen, sad sam bolji igrač

Vuković se vratio kući: Osjećaj je savršen, sad sam bolji igrač

Josip Vuković i službeno je postao igrač Hajduka potpisavši za njega trogodišnji ugovor. U suprotnom je smjeru prije nekoliko dana otišao Darko Nejašmić. Vukovića je dočekao dres s brojem 4

Josip Vuković (29) od srijede je i službeno postao nogometaš Hajduka. Dosadašnji veznjak Osijeka potpisao je trogodišnji ugovor.

Hajdukovo je dijete, prošao je sve mlađe kategorije i 23 puta nastpio za prvu momčad. Nastupao je i za Dugopolje, Istru, Split, Vitez, Olimpik Donjeck, Maritimo i Osijek.

Vukovića je dočekao dres s brojem 4, a stiže s Gradskog vrta, gdje je otišao Darko Nejašmić. Četvorku je nosio Marco Fossati pa bi to mogao biti znak da Talijan neće nastaviti u Splitu...

- Volio bih zahvaliti svima na dobrodošlici. Osjećaj je savršen, kada sam prolazio pokraj terena prisjetio sam se svih lijepih trenutaka iz prošlosti, svih trenera i doživljaja. Radujem se svakom novom danu. Totalno sam drugačiji igrač od momenta kada sam bio ovdje. Smatram da mogu pomoći klubu i da ću to pokazati u utakmicama koje dolaze brzo. Idemo se dobro pripremiti da sezonu dočekamo spremni - rekao je Vuković.

Vratio se u Hajduk nakon šest godina.

- Josip je igrač koji se uklapa u stil i model igre naše momčadi, posjeduje vrlo dobre tehničke i taktičke karakteristike. Radi se o jako karakternom igraču s izraženim natjecateljskim duhom te smo uvjereni da će svojim iskustvom pomoći u razvoju naših mladih igrača. Vrlo je važna činjenica da je ponikao u našoj akademiji te jako dobro razumije okruženje u koje dolazi te ima posebno izražene emocije prema Klubu. Na koncu, Josipa smo doveli na poziciju na kojoj smo trenutno deficitarni i siguran sam da će se jako dobro uklopiti u momčad - rekao je Mindaugas Nikoličius, sportski direktor Hajduka.