Obavijesti

Sport

Komentari 57

Vulić: U Hajduku sam od muke smršavio čak devet kilograma!

Vulić: U Hajduku sam od muke smršavio čak devet kilograma!
1

Tko je taj Gojun? Ima li on licenciju da mene smijeni? Hajduk mu plaća za licenciju, auto i stan, to je tragedija. Gdje je tu taj Kodeks, kaže Zoran Vulić nakon smjene s pozicije trenera u Hajduku

VIDEO

Nekome se žurilo da me smijeni. Smijenjen sam na joystick, kazao je Zoran Vulić komentirajući smjenu u Hajduku.

Nakon remija sa Slaven Belupom prošlu nedjelju (2-2) legendarni trener "majstora s mora" potjeran je s Poljuda, samo dva i pol mjeseca nakon dolaska, a na njegovo mjesto postavljen je Siniša Oreščanin, dosadašnji trener Hajduka II.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:44

Predsjednik kluba Jasmin Huljaj rekao je na Oreščaninovu predstavljanju kako on ima iskustvo, što Vuliću baš i nije sjelo.

- Prije dva mjeseca Huljaj je meni rekao da je on neiskusan, pa oni sami sebe ubijaju - kaže Vulić i otvoreno nastavlja o razlozima smjene:

- Jer sam jedan od rijetkih hajdukovaca u klubu, jedan od onih koji ne spava cijelu noć i dva dana ne izlazi iz kuće kad Hajduk izgubi. Dom mi je u Splitu, ne putujem, nisam imao klupski auto, odijeli i nisam trošio na putovanja. Sve je bilo smišljeno, planski i organizirano jer se trener ne može mijenjati treći put. Duboko sam uvjeren da je to bilo isplanirano u Splitu.

Vulić kaže kako je od prvog dana prozvan "neprijateljem Akademije".

- Sve je bila igra u koju sam ušao jer me ponijelo srce, a ne glava. Za Bradarića su mi govorili da je prerano da uđe u prvu momčad, bio je tu i Palaversa i Teklić, kojega nisu htjeli uzeti da igra kad sam ga davao za drugu momčad, ni Mikulića, Memollu i Kovačevića koji košta "iks para" - rekao je Vulić u intervjuu za Dalmatinski portal.

Tudor: Tko si ti da meni kažeš da je Oreščanin bolji od Vulića?
Tudor: Tko si ti da meni kažeš da je Oreščanin bolji od Vulića?

Htio je prvoj momčadi priključiti i Vuškovića i Josipa Bašića, ali u klubu mu to nisu dopustili te su mu, kako tvrdi, predložili da uzme nekoga od drugih ponuđenih igrača. Dotaknuo se i odnosa sa sportskim direktorom Sašom Bjelanovićem.

- Od prvog dana imao sam maksimalnu opstrukciju, nikakav suport sportskog direktora. On bi se trebao prvo upoznati s tim koji mu je zadatak kad preuzme neko radno mjesto. Okolo je pričao kako su mi staromodni treninzi, a nije bio na dva treninga i kritizirao je kako sam pripremio utakmicu u Šibeniku. A kad se to lako prošlo na Šubićevcu? Imali smo 33 udarca na gol, ali istina je da je bilo teško - kaže Vulić.

Oreščanin? Ma Hajduk više ne može spasiti ni Jose Mourinho
Oreščanin? Ma Hajduk više ne može spasiti ni Jose Mourinho

- Gojun (Krešimir Gojun, voditelj Hajdukove Akademije, op.a.) mi je govorio da je došao ovdje prije dvije godine i počeo pričati priču na koju sam skoro zaspao. Rekao sam mu da ne ne zanima što je bilo prije, nego što je danas i da mi da nekog igrača, da mi pokaže one koje su oni stvorili.

- Kad nekoga primaš u klub, postoji životopis, a čuo sam da su doveli trenera od 50 godina iz Zameta?! Izbrojite koliko je igrača prošlo, a koliko ostalo u klubu u dvije godine Gojunove vladavine. Ja imam 400 utakmica za Hajduk kao igrač i oko 200 prvoligaških kao trener, a smijenili su me ljudi koji nikad nisu vodili jednu jedinu utakmicu. Tko je taj Gojun? Ima li on licenciju da mene smijeni? Hajduk mu plaća za licenciju, auto i stan, to je tragedija. Gdje je tu taj Kodeks - pita se Vulić.

Hajduku nema druge nego opet nazvati 'joker zovi' - Mamića
Hajduku nema druge nego opet nazvati 'joker zovi' - Mamića

Planirao je na zimu dovesti pojačanja za svaku poziciju, ali ti su planovi naprasno prekinuti. Kazao je i kako su mu poručili kako su svi igrači na prodaju.

- Naš novi skaut Brkljača gledao je neke nove igrače, a da ja za to nemam pojma. Paralelni sustav radio je mimo mene. Tužno mi je o tome pričati. Kad krenem, dođe mi muka. U ova dva i pol mjeseca smršavio sam devet kila. Nakon Osijeka i Slaven Belupa dva dana nisam izašao. Prvi put izašao sam jučer kad sam išao prema stadionu - zaključio je bivši trener Hajduka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija