Sport

Komentari 51

'Vušković bi trebao ostati u Hajduku. Pa mi na 10 milijuna € za Olma nismo ni odgovorili'

'Vušković bi trebao ostati u Hajduku. Pa mi na 10 milijuna € za Olma nismo ni odgovorili'

Olmo je sa 16 godina stigao u Dinamo, odmah smo prve godine imali ponude od 10 milijuna eura, na koje nismo odgovarali. Čekali smo da sazrije kao igrač, isto bi trebao i Vušković, rekao je Andy Bara za SN

Mladi stoper Hajduka Luka Vušković (16) debitirao je za prvu momčad u veljači u derbiju protiv Dinama i već sada postao neizostavni član prve postave. Ubrzo je i na Poljud sletjela rekordna ponuda za Hajdukova dijamanta o čemu je izvijestio The Athletic, a navodno se radi o Cityjevoj ponudi od 12 milijuna eura. 

O supertalentiranom Vuškoviću govorio je predsjednik Lukša Jakobušić početkom ožujka kada je istaknuo da će ga prodati isključivo ako će se raditi o povijesnom transferu. 

- On je projekt kluba, ne bismo inače potpisali na tri godine. Mislite da je to bilo jednostavno? Hvala i njegovom tati, mamu nisam upoznao. Biste li ga vi prodali, za koliko? Ako dođe dobra ponuda, svakako bismo ga prodali. Kolika je ta ponuda? Ako je najbolji, mora biti najveća ponuda, a brojke mu idu u prilog - kazao je u razgovoru s novinarima pa dodao: 

italian soccer Serie A match - ACF Fiorentina vs Torino FC

Odlazak Nikole Vlašića za 10,8 milijuna eura u Everton najveći je izlazni transfer u povijesti Hajduka, koji bi uskoro mogao biti oboren.

- Obitelj mu je opuštena, a on se može posvetiti igri i uživati. Ako dođe ponuda, sagledat će je. Ako će biti dobra za klub... Ako nije više od Vlašićeve, onda nije najbolja. Kako smo od stečaja došli do toga da imamo para? Klubu uvijek nedostaje pet mil.  eura. Mi ga ne moramo prodati za sigurnost, već samo ako dođe takva da bolje neće biti - dodao je Jakobušić. 

Hajduk još nije prihvatio, ali nije ni odbio Cityjevu ponudu, ali u slučaju realizacije Vušković bi postao najskuplji transfer u povijesti splitskog kluba. 

Osijek: Utakmica između Osijeka i Hajduka u 25. kolu Prve HNL

O njegovom potencijalnom transferu u razgovoru za SN govorio je Andy Bara, sve utjecajniji nogometni agent. 

- Za Vuškovića, Hajduk i hrvatski nogomet ne bi bilo dobro da otiđe iz Hajduka ovog ljeta. Pričamo o igraču koji će imati petnaestak utakmica do kraja sezone - počeo je priču Andy Bara za SN pa se osvrnuo na slučaj Olma.

Olmov slučaj

- Olmo je sa 16 godina stigao u Dinamo, odmah smo prve godine imali ponude od 10 milijuna eura, na koje nismo odgovarali. Željeli smo od Olma napraviti glavnog igrača Dinama jer je evidentno imao taj potencijal. Pet godina kasnije otišao je u Leipzig za rekordni transfer od 29 milijuna eura. Zašto? Čekali smo njegovo sazrijevanje. Za Vuškovića bi bilo najbolje bilo ostati dvije godine u Hajduku, skupiti veći broj nastupa, s Hajdukom igrati Europi, postati kapetan, nužno dobiti na iskustvu - rekao je pa zaključio: 

- Vrlo je vjerojatno da u Cityju neće igrati, izgledno je da bi ga poslali na posudbu negdje u Belgiju ili Nizozemsku.