Sport

Komentari 14

Werdum svladao legendarnog Minotaura polugom u 2. rundi

Werdum svladao legendarnog Minotaura polugom u 2. rundi

Kada se izvukao iz 'giljotine' s leđa je Werdum došao u poziciju da ga prisili na 'tapkanje'. Što se Minotaura tiče, ovo bi vrlo lako mogao biti kraj velike karijere

Fabricio Werdum noćas je samo potvrdio svoj status u UFC-u. U Brazilu je pobijedio legendarnog Antônija Rodriga Nogueiru polugom na ruci sredinom 2. runde.

Werdum je sjajno otvorio borbu, nožnim tehnikama pogađao Minotaura, držao u klinču pa bacio na parter. U nastavku ga je i pogodio direktom, a kada se izvukao iz 'giljotine' s leđa, došao u poziciju da ga prisili na 'tapkanje'.

- Bio sam siguran da ću pobijediti, ali imao sam i sreće. Ovo je posebna pobjeda jer je 'doma', u Brazilu. Nadam se da će mi UFC dati priliku za napad na pojas, doista se tome nadam - rekao je Werdum.

Iako ima 35 godina, bori se bolje nego ikad u karijeri. Došao je do omjera 17-5, a otkad se vratio u UFC nanizao je tri pobjede. Na ljestvici je ionako treći izazivač i vjerojatno će na boljeg iz dvoboja Velasquez-JDS. 

Inače, Werdum i Minotauro borili su se prije sedam godina, a tada je ishod bio drukčiji i to nakon odluke sudaca.

Što se Minotaura tiče, ovo bi vrlo lako mogao biti kraj velike karijere. Na leđima mu je 37, a u posljednjih sedam borbi ubilježio je četiri poraza. Jedan je od najvećih svih vremena, ali čini se da je njegovo vrijeme ipak došlo kraju. Završila je jedna era u kojoj, nažalost, više nema mjesta ni za njega, ni za Mirka, niti za Fedora...

Najčitaniji članci