Obavijesti

Sport

Komentari 51

West Ham je razbio Genk: Evo što to znači za Dinamove šanse

West Ham je razbio Genk: Evo što to znači za Dinamove šanse

Iako je izgubio u Austriji, Dinamo još drži drugo mjesto u skupini Europske lige i ima dvije domaće utakmice kojima može sve riješiti. I novo proljeće u Europi, ali i drugo mjesto uoči puta u London

VIDEO

Mnogi su se nadali kako će Dinamo u utakmicama protiv Rapida osvojiti šest bodova i zacementirati novo europsko proljeće. S razlogom jer Austrijanci su u lošoj formi i u prvenstvu i u Europi, u prva dva kola nisu zabili ni gol, ali dogodilo se sasvim suprotno.

Rapid je pobijedio hrvatskog prvaka 2-1 i pun optimizma dolazi na Maksimir za dva tjedna, ali dobra je vijest što je u kasnijoj utakmici skupine H Europske lige Genk izgubio kod West Hama 3-0. Pa su Englezi i dalje maksimalni na vrhu s devet bodova, a Dinamo je ostao drugi s tri, koliko imaju i Austrijanci i Belgijci.

POGLEDAJTE VIDEO: Navijači Dinama u Beču

Pokretanje videa...

Navijači DInama u Beču 00:32

Craig Dawson zabio je za vodstvo "čekićara" u prvoj minuti nadoknade, a dva gola u razmaku od minute (57. i 58. minuta) koje su zabili Issa Diop i Jarrod Bowen potvrdila su pobjedu West Hama za koje je do 83. minute igrao Nikola Vlašić i propustio nekoliko solidnih prilika za gol.

Usprkos dvama porazima u prva tri kola, Dinamo i dalje sve drži u svojim rukama i u najboljoj je poziciji od sva tri konkurenta za drugo i treće mjesto (pretpostavimo da će West Ham obraniti prvo) jer ima dvije uzastopne utakmice na Maksimiru, a u zadnjem kolu gostuje u Londonu, kad bi Englezi mogli imati zacementirano prvo mjesto i kombinirati sa sastavom.

Četiri boda za proljeće, šest za drugo mjesto?

"Modri" će pobjedama u te dvije domaće utakmice sigurno osigurati proljeće u Europi treći put u zadnje četiri sezone. Također, nije nevažna ni kojom će gol-razlikom pobijediti Rapid u slučaju istog broja bodova, svaka pobjeda od dva gola razlike stavlja ih u povoljniji položaj.

Ako Dinamo pobijedi Rapid, a West Ham potvrdi dominaciju i u gostima protiv Genka i ode na 12 bodova, Englezi će osigurati nastavak natjecanja u Europskoj ligi (ne još i prvo mjesto), a Dinamu bi tad i bod protiv Genka 25. studenog u Zagrebu značio da će završiti ispred Belgijaca uoči zadnjeg kola zbog boljega međusobnog omjera i imati osigurano barem proljeće u Konferencijskoj ligi.

Europa League - Group H - SK Rapid Wien v Dinamo Zagreb

Najpovoljniji rasplet mogao bi biti onaj u kojem i Dinamo i West Ham pobijede u dvije iduće utakmice pa Englezi osiguraju prvo, a "modri" drugo mjesto i rasterećeni išli na Otok, dok bi u zadnjem kolu Rapid i Genk u direktnom sudaru odlučivali u trećem mjestu.

Podsjetimo, prvo mjesto u skupini donosi izravan plasman u osminu finala Europske lige, drugoplasirani će razigravati s nekim od osam trećeplasiranih momčadi iz skupina Lige prvaka za mjesto među 16, a trećeplasirani će nastaviti natjecanje u šesnaestini finala Konferencijske lige, gdje će igrati protiv neke od osam drugoplasiranih momčadi iz novog Uefina natjecanja.

Raspored do kraja

  • Genk - West Ham (4. studenog, 18.45)
  • Dinamo - Rapid (4. studenog, 21 sat)
  • Dinamo - Genk (25. studenog, 18.45)
  • Rapid - West Ham (25. studenog, 18.45)
  • West Ham - Dinamo (9. prosinca, 21 sat)
  • Genk - Rapid (9. prosinca, 21 sat)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića