Obavijesti

Sport

Komentari 30

Bum, bum, tras! Whyte bio na podu pa dobio odličnog Rivasa

Bum, bum, tras! Whyte bio na podu pa dobio odličnog Rivasa
4

On je ušao u borbu bez poraza, iza sebe ima stotinu amaterskih borbi, a ja sedam! Svi me otpisuju, a ja se stalno pojavljujem, vraćam, govorio je Whyte nakon pobjede nad Rivasom

VIDEO

Rivasovo je lijevo oko bilo gotovo zatvoreno, Whyte se našao u nokdaunu, udarci su prštali na obje strane... Na kraju je u londonskoj O2 Areni Englez rođen na Jamajci Dillian Whyte (31) na bodove pobijedio odličnoga Kolumbijca Oscara Rivasa (32), te postao prvi izazivač svjetskog prvaka po WBC-u Deontaya Wildera.

Whyte je dominirao prvom polovicom borbe, u drugoj je rundi uzdrmao suparnika, pa i u četvrtoj, no nije bilo vatrometa u ringu.

 

Drugi je dio borbe bio uzbudljiviji. U sedmoj se rundi počelo nazirati da se Rivasu zatvara lijevo oko, bila je to najbolja runda, udarci su sijevali na obje strane. U osmoj je Whyte prodao jedan opasan aperkat, a u devetoj je bio na podu!

O2 Arena Boxing hli

Odmah na početku runde Rivas je aperkatom srušio Britanca. Whyte je ustao na vrijeme, ali se do kraja runde vješao po suparniku i dolazio k sebi.

Whyte je navalio u desetoj rundi, pubika je bila na nogama, kao i u posljednje dvije. Ali Whyte je sačuvao bodovnu prednost i jednoglasno pobijedio.

O2 Arena Boxing

Sada obojica imaju omjer 26-1 (Whyte je izgubio jedino od Joshue).

- On je ušao u borbu bez poraza, iza sebe ima stotinu amaterskih borbi, a ja sedam! Bio je velik pritisak, znao sam da moram kontrolirati borbu, a rušio me kad sam prekrižio noge, ostao u raskoraku - pričao je Whyte, a na pitanje o nadolazećoj borbi s Wilderom za pojas, rekao:

O2 Arena Boxing

- U boksu se puno priča, a malo se toga ostvari, vidjet ćemo... Svi me otpisuju, a ja se stalno pojavljujem, vraćam...

No, promotor Eddie Hearn objasnio je:

- Dillian je već dugo prvi izazivač, ali sad je prvi put obavezni izazivač i samo je pitanje kad će biti borba s Wilderom. Ali mora biti do svibnja 2020. godine. Dillian je to zaslužio, došao je niotkud, bez amaterskog pedigrea...

Podsjetimo, na istoj je priredbi Alen Babić ostvario drugu pobjedu u karijeri.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače