Obavijesti

Sport

Komentari 37

Samo jedan će preživjeti rat i neporažen boksati s Joshuom

Samo jedan će preživjeti rat i neporažen boksati s Joshuom
1

Velika prednost Wildera su kontinuitet i sjajna forma. Nešto što Fury nema, odnosno s čime se borio u posljednje vrijeme. U meč ulazi nakon dvije pobjede protiv lošije rangiranih boksača niže kvalitete

VIDEO

Sve se svodi na večerašnji okršaj.

Neporaženi Deontay Wilder (40-0, 39 KO) ukrstit će rukavice s neporaženim Tysonom Furyjem (27-0, 19 KO) i na raspolaganje staviti svoj WBC naslov, jedini svjetski koji nedostaje prvaku Anthonyju Joshui.

Deontay Wilder & Tyson Fury Weigh-In

Usudili bismo se reći da je ovo najiščekivaniji teškaški okršaj još od, sad već kultnog, meča Joshue i Vladimira Klička u kojem je Britanac osvojio upražnjene pojase Tysona Furyja i zaustavio desetogodišnju vladavinu Ukrajinca.

Stoga, tehnički gledano, Gypsy King pojase nikad nije ni izgubio pa se s pravom busi i tvrdi da je ustvari on jedini pravi prvak.

S njime se slaže i Wilder pa su njih dvojica uspjeli stvoriti "hype" kakav prvak Joshua nije imao posljednjih nekoliko mečeva. I ruku na srce, s potpunim pravom se svi boksački fanovi vesele meču koji nas u noći sa subote na nedjelju čeka u Staples Centru u Los Angelesu.

Fury je na vaganju imao 116,4, a Wilder 96,3 kilograma. Razlika koja bi mogla presuditi ako meč ode svih 12 rundi.

Wilder je favorit, ali favorita nema

Pomalo kontradiktorno, no tako je. Deontay Wilder je, iako većina ličnosti iz boksačkog svijeta prognozira da su šanse 50-50, po nama ipak malo veći favorit. Pogotovo u ranijim rundama kada je svjež premda je dokazao da protivnika može nokautirati i u završnici meča.

Odradio je strašne pripreme te nastavio trend kilaže ispod 100 kilograma kao i u prethodnom meču što ukazuje na to da je spremniji nego ikad i da može 'raditi' svih 12 rundi ako će to biti potrebno.

Međutim, Tyson Fury najgori je protivnik kojeg je mogao dobiti. Furyjevo boksačko znanje i umijeće najveće je s kojim se Bronze Bomber susreo do sada. Jer Fury je onaj boksač koji pleše po ringu, eskivira i prgavo provocira protivnika neupitnim talentom, tjera ga na pogreške i zatim ih kažnjava.

Predivan meč s Luisom Ortizom u kojem je Kubanac bolje boksao, ali u kojem je Wilder dokazao da je opasan i na kraju meča, bio je do ovoga trenutka najveći ispit za Amerikanca. Noćas ga otprilike sat vremena dijeli od najveće pobjede u karijeri.

Wilderova velika prednost su kontinuitet, velika nokaut snaga i sjajna forma. Nešto što Fury nema, odnosno s čime se borio u posljednje vrijeme. U meč ulazi nakon dvije pobjede protiv lošije rangiranih boksača niže kvalitete pa smo se nekoliko puta u pripremi noćašnjeg spektakla pitali nije li Fury malo prerano uskočio u ring sa zvijeri kao što je Wilder.

Od dna do vrha

No, ne bi on da nije spreman. Očito su dva meča bila dovoljna da nas natjera da zaboravimo debeljka koji se borio s depresijom i kokainom nakon što je ostvario cilj i pobijedio Klička.

Tada je zapao u limb, a kasnije nas razuvjerio i pokazao da ništa nije nemoguće. 

I realno gledano, u meču s Wilderom ima puno više za dobiti nego izgubiti. Pa će puno veći pritisak biti na Amerikancu. Kao i kad je Fury boksao s Kličkom.

A ako pobijedi Wildera, uzet će mu WBC pojas i sve se glasnije priča da bi onda dobio šansu protiv Anthonyja Joshue sljedeće godine na Wembleyu, kojem taj pojas nedostaje kako bi popunio kolekciju i postao apsolutni prvak svijeta.

Pa, kao što će Michael Buffer reći noćas:

- Let's get ready to rumble.

Također, noćas će boksati već spomenuti Luis Ortiz protiv Travisa Kauffmana,  dok će u ring i Joe Joyce protiv Joea Hanksa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom