Obavijesti

Sport

Komentari 51

WimbleDonna: Kokosov shake odveo me do drugog finala...

WimbleDonna: Kokosov shake odveo me do drugog finala...
6

VOLI NOGOMET Živim u Londonu, ali ne idem na utakmice Premier lige. U krivoj sam državi, navijam za Luku Modrića i Real Madrid, kaže nam Donna Vekić (16)

VIDEO

U Taškentu sam jela bruskete, a u Birminghamu sam bila ovisna o shakeu od kokosa. Pomalo sam praznovjerna i, kad se nečeg uhvatim, onda to ne puštam. Sa shakeom sam otišla do finala, slatko je ovog puta bila moja formula, otkrila je Donna Vekić.

Naslovnice na Otoku vrište. Times piše o novoj tinejdžerskoj senzaciji, Guardian upozorava Mariju Šarapovu da je “dobila dvojnicu”, a većina ostalih podvlači da je ona nedvojbeno osvježenje Toura. Međutim, 16-godišnja Osječanka čvrsto je na zemlji, koncentrirana samo na sljedeći nastup.

- Šarapova? Ona je imala svoju karijeru, još je ima, a ja ne bih htjela biti neka nova Marija. Ja sam Donna Vekić i želim biti posebna, drukčija. Cijenim njezinu karijeru, ali želim biti posebna - rekla je Donna iz svojeg stana u Londonu.

Više je u Velikoj Britaniji nego u Hrvatskoj, pa joj je tako London prirastao srcu gotovo kao Osijek.

Volim nogomet, ali sam u krivoj državi. Moj klub je Real, kaže Donna

- Fantastičan grad. Kad imam vremena, odem u robnu kuću Harrods, ondje je raj za šoping. London je toliko sjajan da ga možeš otkrivati godinama. Nažalost, nemam baš previše vremena za to, ali nadam se da će doći vrijeme i za to - izjavila je 64. tenisačica svijeta.

Na utakmice Premier lige još nije stigla...

- Jako volim nogomet, ali sam u pogrešnoj državi. Moj klub je Real Madrid! - rekla je nasmijana Vekić.

Njezina baka Lidija, bivša odbojkašica, gimnastičarka i nogometašica, bdjela je noćima tijekom Australian Opena, pratila unukine rezultate. Pomno je pratila i rezultate iz Birminghama.

- Ma baka je čudo. Ona je sjajna navijačica i njezini savjeti uvijek pomažu. Neće biti u Wimbledonu, ali opet će pratiti svaki moj meč - rekla je Donna.

Moja baka je čudo. Pomažu mi njeni savjeti. Prati svaki moj meč

Mnogi se pitaju ima li lančić s privjeskom “Donna” nekakvo posebno značenje.

- Ma ništa strašno, nije to nikakav poseban poklon ili takvo nešto.

Za manje od tjedan dana nastupat će na “svetoj travi” u All England Clubu, na turniru koji je izrazito popularan među hrvatskim tenisačima.

- U idućih nekoliko godina možda osvojim Wimbledon pa i dobijem doček u Osijeku kakav je Goran imao u Splitu - nasmijala se i zaključila:

- Stvarno volim igrati na travi. To mi je najdraža podloga. I zato se baš jako veselim Wimbledonu. Nakon Birminghama puna sam samopouzdanja i vjerujem da mogu ostvariti dobar nastup. Jedva čekam prvi meč. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled