Obavijesti

Sport

Komentari 11

Woodley: Pobjeda nad Maiom mi neće baš previše koristiti

Woodley: Pobjeda nad Maiom mi neće baš previše koristiti
1

Bit će to okršaj dva u potpunosti različita tipa borca. Woodley je udarač, fizički iznimno snažan, brz i eksplozivan. Maia je stara škola BJJ-a i jedan od najboljih grapplera u UFC-u

VIDEO

UFC 214 održava se ovaj vikend. Uz naiščekivaniju borbu godine Cormier vs. Jones 2, na fight cardu bit će još jedan vrlo zanimljiv okršaj - onaj za prvaka velter kategorije između Tyrona Woodleyja i Demiana Maie.

Bit će to okršaj dva u potpunosti različita tipa borca. Woodley je udarač, fizički iznimno snažan, brz i eksplozivan. Maia je stara škola BJJ-a i jedan od najboljih grapplera u UFC-u, ima veliko iskustvo sa svojih 39 godina na leđima. Iznimno je izdržljiv i nije mu problem ići na pet rundi ako je to potrebno. Stoga treba očekivati borbu koja bi mogla otići u "championship rounds", odnosno 4. i 5. rundu.

Woodley će sigurno htjeti borbu u stojci iako je sjajan hrvač i u jednom trenuktu svoje hrvačke karijere imao je skor 48-0. Bio bi pomalo i lud kad bi tražio borbu u parteru, no nikad se ne zna. Ima prosjek od 1,57 pokušaja rušenja naspram Mainih 3,05. To nam samo govori čemu će Demian težiti.

Na kraju krajeva, to je njegov stil borbe. Posljednji 'nokaut' upisao je još tamo 2012. godine proitv Dong Hyun Kima, ali tada je borba prekinuta zbog ozljede pa se službeno vodi kao TKO. U karijeri je samo tri puta slavio KO/TKO od čega su dvije borbe zaustavljene zbog ozljede. Realno gledano, Woodley ne bi trebao imati previše problema s Maiom, pogotovo jer je "dosadan borac i dosta taktizira". Toga je svjestan i on sam.

- Priznajem da bih se mogao boriti malo otvorenije. Posjedujem sve što mi je potrebno za to, imam sve vještine, eksplozivnost i kondiciju. Vjerujem kako će se to sve više vidjeti svakom borbom. Ja nisam prvak koji želi dvije ili tri borbe, nakon čega bih izašao iz toga. Želim rasti kao prvak i postati superzvijezda - rekao je.

A smatra kako nema pretjerane koristi od borbi s borcima kao što je Demian Maia. Cilj mu je postati najbolji velteraš u povijesti što u konačnici i nije toliko lako izvedivo. Ne pored živog i aktivnog Goergesa St. Pierrea ili Nicka Diaza ili legendarnog Matta Hughesa.

- Želim postati najveći ikad, a ovo je tek jedan korak prema tome. No, budimo realni, to baš i nije toliko velik korak. Tu postoji tip imena Georges St. Pierre koji priča kako se i dalje želi boriti, tu je Nick Diaz, koji je po meni Top 5 velteraš svih vremena. Postoje još neke borbe i protivnici koji me mogu učiniti najvećim velterašem ikad - zaključio je 'The Chosen One'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka