Obavijesti

Sport

Komentari 26

Gdje gledati Hrvatska - Japan

Gdje gledati Hrvatska - Japan
3

Hrvatska nogometna reprezentacija od 16 sati igra utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva u Katru protiv Japana. Pobjednik ogleda u četvrtfinalu ide na Brazil ili Južnu Koreju

VIDEO

Dvaput je Hrvatska na Svjetskim prvenstvima prošla skupinu i oba puta otišla do medalje. U Katru su to 'vatreni' uspjeli treći put, pa su i očekivanja ponovno velika.

LOVREN DOŠAO POZDRAVITI NAVIJAČE PRIJE JAPANA:

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Dalić: Sosa je malo bolestan i umoran. Ne osjeća se dobro 00:55

Prva prepreka, u osmini finala je - Japan. Borbena, kompaktna reprezentacija koja ništa ne poklanja, drži visok tempo tijekom svih 90 minuta, nikada se ne predaje, a u istoj je fazi prije četiri i pol godine u Rusiji nesretno izgubila od Belgije nakon što je prosula vodstvo 2-0 što joj je ujedno i najbolji rezultat na Svjetskim prvenstvima. Ponovili su ga nekoliko puta (2002., 2010., 2018., 2022.), no u četvrtfinalu baš nikad nisu igrali.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Japan v Spain

'Vatreni' su favoriti, ali to treba tek potvrditi na terenu. U dosadašnje četiri četvrtfinalne utakmice svaku je u 90 minuta pobijedio favorit, a nadajmo se da će se taj trend nastaviti i u ogledu Hrvatske i Japana.

Izbornik Zlatko Dalić vrlo vjerojatno neće moći računati na Bornu Sosu, a na njegovoj poziciji bi trebao zaigrati Borna Barišić budući da je kazao da Gvardiola ne misli staviti na lijevog beka, a da nogometaš Rangersa može dostojno zamijeniti Sosu. Vezni trojac Brozović-Kovačić-Modrić siguran je u prvih 11, kao i Ivan Perišić na lijevom krilu te Andrej Kramarić na desnom. Marko Livaja je počeo utakmice protiv Kanade i Belgije, no protiv Japana bi mogao startati Bruno Petković, ali i Ante Budimir. Također, postoji mogućnost da Dalić odmori Josipa Juranovića i možda da priliku njegovom imenjaku Stanišiću, koji ipak bolje poznaje japanske bundesligaše. Dominik Livaković nije pokazao pretjeranu sigurnost protiv Belgije, no trebao bi ostati 'jedinica' Hrvatske, osim ako Dalić ne sprema još neko iznenađenje.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium

Sudar Hrvatske i Japana u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru moći ćete gledati u prijenosu uživo na drugom kanalu Hrvatske radiotelevizije (HRT 2) od 16 sati i platformi HRTi.

Kako koristiti uslugu HRTi?

Usluga je besplatna i dostupna samo na području RH. Korisnici osobnih računala ne trebaju ugraditi nikakvu aplikaciju, nego u svoj preglednik upisuju e-adresu https://hrti.hrt.hr/ i registriraju se.

Korisnici pametnih telefona, tableta i pametnih televizora trebaju u trgovini aplikacija potražiti aplikaciju HRTi i registrirati se nakon što se aplikacija postavi.

Za uređaje Android vrijedi poveznica: https://play.google.com/store/apps/details?id=hr.hrt.hrti

Za uređaje iOS vrijedi poveznica: https://apps.apple.com/us/app/hrti-ott/id1412033720?ls=1

Za uspješnu je registraciju potrebno točno upisati svoju lozinku i e-adresu,  označiti Captchu, prihvatiti uvjete korištenja i Izjavu o zaštiti osobnih podataka. Nakon toga ćete dobiti e-potvrdu na vašu e-adresu koju morate potvrditi unutar razdoblja od 24 sata te ćete tako aktivirati svoj korisnički račun.

Registracija je moguća i odabirom opcije Prijava putem Facebook odnosno Prijava putem Google gdje se  koriste postavke vašeg Google ili Facebook korisničkog računa.

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener