Sport

Komentari 11

Za vrijeme finala rukometnog Eura na HTV-u 'igra' Podravka

Za vrijeme finala rukometnog Eura na HTV-u 'igra' Podravka

Rukometašice Podravke u nedjelju od 15.30 igraju četvrto kolo Kupa EHF-a protiv mađarskog Siófoka pa će se kraj utakmice preklapati s početkom finala naših rukometaša u Stockholmu

Rukometašice Podravka Vegete ovu nedjelju od 15.30 na domaćem terenu u SD Gimnazije Fran Galović dočekuju aktualnog osvajača EHF Kupa Siófok. Pitanje je, doduše, kakva će biti posjećenost s obzirom na to da Hrvatska od 16.30 igra finale Europskog prvenstva u Stockholmu protiv Španjolske (RTL) pa se utakmice preklapaju.

Trener Zlatko Saračević je, unatoč neriješenom rezultatu koji je postigla njegova ekipa u prvom susretu, pozvao na oprez jer se radi o ekipi kojoj ništa ne znači igraju li na domaćem ili gostujućem terenu.

- One su iskusne profesionalke koje su odigrale stotine takvih utakmica. Očekujem puno težu utakmicu nego u prvom susretu. Mi ćemo popraviti i doraditi što imamo u našoj igri, tri dana trenirati te ih dočekati spremni - poručio je strateg Podravke Vegete.

Dejana Milosavljević igra u sjajnoj formi i najbolji je strijelac Podravka Vegete u EHF Kupu.

- Ekipa Siófoka prošlog je tjedna imala nekoliko igračica koje su se vraćale u natjecateljski ritam nakon ozljeda... Nama u goste dolaze u punom sastavu i sigurno nas neće podcijeniti kao u Mađarskoj. Pobijedile su Györ, a to je najbolji pokazatelj o kakvoj se ekipi radi. Mi ćemo dati sve od sebe te se nadamo pozitivnom ishodu utakmice - kazala je Dejana.

Slično razmišlja i Selena Milošević, koja je važna je karika u obrani Podravka Vegete:

- Slažem se s trenerom da nam u Koprivnicu dolazi jedna vrhunska ekipa. Ova utakmica bit će teža nego u Siófoku. Možda su nas u prvom susretu malo olako shvatile, ali to sigurno neće ponoviti. Mi se nadamo punoj dvorani i glasnoj podršci tribina, a ja mogu reći da ćemo mi dati sve od sebe da ne razočaramo - oprezna je u prognozi Milošević.

Podsjećamo da su Siófok i Podravka Vegeta bodovno poravnate u skupini B EHF Kupa, ali Mađarice imaju bolju gol-razliku.

Kako se očekuje dolazak navijača iz Mađarske, iz kluba mole domaće "drukere" da imaju razumijevanja zbog eventualne gužve i sigurnosne provjere na ulazu u dvoranu. Utakmica počinje u 15.30 uz izravni prijenos na HRT 2 s početkom u 15:25 sati.

Najčitaniji članci