Obavijesti

Sport

Komentari 37

Zabija kao nekad: Veldin Karić u 6. ligi za 400 kn po utakmici

Zabija kao nekad: Veldin Karić u 6. ligi za 400 kn po utakmici
5

NIŽELIGAŠI Ahmad Sharbini je igrač i predsjednik Rječine, a Mirko Hrgović u Junaku je igrač i sportski direktor... Veldin Karić najbolji je strijelac lige s 21 golom

VIDEO

Oko terena 400 ljudi. Na njemu 22 amatera. Susret Poljoprivrednika iz Kapele i Dinama iz Apatije. I među ta 22 igrača dva svima poznata imena, Veldin Karić (42) i Branko Lađević (48).

Dva bivša varteksovca ni u petom desetljeću života ne prestaju igrati. I zabijati. S Dinamom iz Apatije ova su dvojica legendarnih HNL-igrača osvojila naslov prvaka. Točnije, naslov Prve ludbreške lige.

- Prava je uživancija igrati s Veldinom Karićem jer je svaku loptu u stanju zagraditi, zabija iz nemogućih situacija, a asistira kao Ronaldinho - kažu Karićevi suigrači.

Sve vodi Dejan Zrinski.

Mogu oni u viši rang, ali dobro im je i ovo...

- Došli smo do stupnja kad je bilo "stani, pani". Ili ćemo ugasiti klub ili ćemo napraviti nešto senzacionalno. Odlučili smo se za potonje. Doveli smo Veldina Karića, Branka Lađevića, Marija Kovačevića... Zapravo, glavni ‘krivac’ za sve te dolaske je Josip Gavranović, koji također igra - kaže Zrinski, član uprave Dinama iz Apatije.

Nema tu velikog novca ni ugovora. Neki igrači, oni malo bolji, mogu dobiti 400 kuna po utakmici.

- Ma, nema tu puno novca, nakon utakmice počastimo dečke večerom i pićem, družimo se. Već smo dvije godine zaredom prvaci. Mogli bismo u viši rang, ali nam ovaj odgovara. Najudaljenije gostovanje je 15 kilometara pa su sve utakmice lokalni derbiji - kaže Zrinski.

Nešto zapadnije, točnije u Rječini, igra još jedan bivši velikan HNL-a, Ahmad Sharbini. Osim što je igrač, Ahmad je predsjednik kluba.

- Stanje u našem nogometu nije najbolje. Evo, svi nogometaši iz Rijeke, koji ne mogu igrati za Rijeku, a nemaju drugi prvoligaški ili drugoligaški klub, osuđeni su na male klubove i niže lige. Prije su postojali Pomorac, Orijent...Tek su mi 32 godine, želio bih još par sezona igrati. Šteta što je financijska situacija jako loša pa svi koji igraju četvrtu ligu moraju raditi da bi preživjeli. Ima tu zanimljivih igrača poput Marina Prpića, Sandra Klića...  Igra se dobar nogomet, zanimljivo je... Bolje ovako, nego da igram u nekoj jačoj sredini ‘za papar’, da gomilam dugove za porez državi - iskren je Ahmad Sharbini.

Luka Vučko u Omišu, Hrgović kod kuće

Luka Vučko u trećeligaškoj konkurenciji sa svojim Omišom, paralelno s igračkom, gradi i trenersku karijeru.

- U Omišu sam završio zbog trenera. Lani sam igrao u Mosoru, a kad je trener Mirko Grabovac prešao u Omiš, i ja sam prešao za njim. Imam dvojaku ulogu, igrača i pomoćnog trenera, upisao sam nogometnu akademiju pa se spremam i za trenerski poziv - kaže Vučko.

Nogomet ne prestaje igrati ni bivši igrač Hajduka i Dinama, Mirko Hrgović. On je u sinjskom Junaku, matičnom klubu.

- Kod kuće sam, ovo je moj klub, gdje će mi biti ljepše nego ovdje? - nasmijao se Hrgović, koji će uskoro imati 37 godina.

- Sad su me već pomalo stisle godine i ozljede, ali igrat ću dok god me zdravlje bude služilo, dok god budem mogao - rekao je Hrgović.

Neki klubovi, poput Kamena iz Ivanbegovine, na Facebooku dijele svaki detalj s treninga. Jedan od njih kaže: “Ćaća se vraća - Hrvatin Gudelj (37) bit će spreman za nadolazeće utakmice”. A nekada davno bio je i u Borussiji Dortmund.

Veldin Karić (42)

UŽIVANCIJA Veldin Karić bio je trener u Dravi iz Kuršanca, a sad je aktivan igrač u Dinamu iz Apatije. Klub je već dvije godine prvak, a Karić je najbolji strijelac prvenstva s 21 golom. Uživa u igri te zajedničkim večerama, koje su glavna nagrada nakon pobjeda.

“S Karićem je pravi gušt igrati, zabija iz nemogućih situacija, a asistira kao nekad Ronaldinho” - Krunoslav Huškar Karićev je suigrač u Dinamu iz Apatije

Ahmad Sharbini (32)

LOŠA SITUACIJA U četvrtoj ligi, nažalost, nije najbolje pa igrači moraju raditi kako bi preživjeli, ne mogu se samo posvetiti nogometu, kaže Sharbini, koji je najbolji strijelac. U prvom dijelu sezone zabio je 13 golova. Slijede veliki dvoboji na Pagu, Cresu, Rabu...

“U trećoj ligi igra se zbog gušta, nema novca, tako da je puno zabavnije. Još ću igrati” - Mario Grgurović igra u Primorcu iz Biograda

Hrvoje Vejić igra u Jadranu

Svake sezone razmišljam o umirovljenju, no uvijek me nagovore da ostanem, kaže Hrvoje Vejić, koji igra za Jadran iz Ploča.

Hrvatin Gudelj u Ivanbegovini

Bivši igrač Hajduka, Zadra i Borussije Dortmund igra za Kamen iz Ivanbegovine, koji se nalazi u Imotskoj krajini. Ne namjerava u mirovinu...

Ivan Režić igra u trećoj ligi

Nekad velika zvijezda HNL-a te bivši igrač velikog Olympiakosa danas trči travnjacima treće lige. Igra za Međimurje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom