Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zadar izgubio od domaćina i ispao iz superkupa ABA lige

Zadar izgubio od domaćina i ispao iz superkupa ABA lige

Nakon Partizana i Igokee, plasman u polufinale Superkupa regionalne ABA lige izborila je i Budućnost koja je slavila protiv Zadra sa 70-58. Zadranima sada slijedi razigravanje za plasman

VIDEO

U susretu četvrtfinala Superkupa regionalne ABA lige košarkaši Zadra su u Podgorici izgubili od Budućnosti sa 58-70.

Nakon Partizana i Igokee, plasman u polufinale Superkupa regionalne ABA lige izborila je i Budućnost koja je slavila protiv Zadra sa 70-58. Zadranima sada slijedi razigravanje za plasman od 5. do 8. mjesta.

U posljednjem četvrtfinalu četvrtog izdanja Superkupa snage će večeras odmjeriti FMP i Studentski centar.

Budućnost je posve zasluženo pobijedila dobivši sve četiri dionice igre. Nakon prve je domaćin imao koš viška (15-14), na poluvremenu je bilo 33-27, nakon treće 50-40, a na koncu susreta 70-58.

Budućnost su do pobjede predvodili Mckinley Wright sa 11 koševa, te Jacorey Williams, Andrija Grbović, te Colbey Ross sa po 10 koševa. Kod Zadra najefikasniji su bili Dario Drežnjak sa 14, Marko Ramljak i Lovro Mazalin sa 11 koševa.

Dodajmo kako trener Danijel Jusup na put u Podgoricu nije poveo najboljeg igrača, MVP-ja ABA lige protekle sezone, Luku Božića zbog viroze, pa zadarski strateg nije želio ništa riskirati pred početak regularne sezone ABA lige u kojoj će Zadrani 30. rujna ponovo gostovati kod Budućnosti VOLI u Podgorici.

U ranije odigranom susretu Partizan je svladao Megu sa 89-78. Kod Partizana najefikasniji su bili James Nunally s 13, Frank Kaminsky s 12, PJ Dozier s 11 te Uroš Trifunović, Kevin Painter i Zack Leday. sa po 10 poena. Kod Mege bolji od ostalih bio je Andrija Jelavić s 21 košem, a pratio ga je Nikola Đurišić s 14 poena.

Partizan će u polufinalu igrati protiv Igokee koja je svladala Cedevitu Olimpiju sa 75-65.

Igokeu su doveli do pobjede Nikola Tanasković sa 14 i Dragan Milosavljević sa 13 poena, dok su Marko Joshilo i Nikola Marić ubacili po deset poena. U momčadi Cedevite Olimpije najbolji je bio Hrvat Karlo Matković koji je ubacio 21 koš uz 12 skokova. Uz njega, jedini s dvoznamenkastim učinkom u poraženoj momčadi bio je Jaka Blažič sa 16 poena.

Prvi ABA Superkup je održan u Baru na početku sezone 2017/18. kada je trofej osvojila Cedevita porazivši u finalu Budućnost VOLI 78-69.

Sljedeće sezone u Laktašima Crvena zvezda je u finalu bila bolja od Budućnost VOLI rezultatom 89-75. Treće izdanje se održalo u Zagrebu 2019. godine kada je Partizan u finalu slavio protiv Cedevite Olimpije (99-77).

Ovogodišnje izdanje u Podgorici bit će prvo nakon pauze uzrokovane pandemijom Covid-19.

Na turniru je trebalo sudjelovati osam najboljih momčadi iz prošle sezone, međutim Crvena zvezda je odbila sudjelovati, a umjesto nje pozivnicu je dobila Igokea.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'